Päivitetty 08.04.2021

Kodin saanut koira: GREYA


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

12.3.2021
Morenin löytöeläintarhaa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ylläpitää Happy Dogs Moreni- yhdistys. Sen johtohahmo on Anda Popescu, jolla on hyvin länsimaalainen ajattelutapa eläinsuojeluasioissa. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Tarhan toiminta pyörii lahjoitusvaroin, jotka tulevat pääasiassa sen amerikkalaisilta, brittiläisiltä ja pohjoimaisilta tukijoilta. Päätarhan lisäksi yhdistyksellä on suojaisampi, puutarhamaisella alueella sijaitseva ”sanctuary”, turvapaikka, jossa asustaa noin 20-30 koiraa. Turvapaikka on tarkoitettu koirille, jotka erityisesti kärsivät tarhaolosuhteissa tai joiden mahdollisuudet päätyä adoptioon ovat esimerkiksi arkuuden tai aggressiivisuuden vuoksi huonot. Siellä on hiljaisempaa ja stressittömämpää pienemmän koiramäärän, isompien aitausten sekä näköesteiden ansiosta.

Greya on syntynyt kadulle, mutta on ollut Morenin tarhalla sen perustamisesta eli vuodesta 2012 lähtien. Muutama vuosi sitten vuoden vaihteessa Greyalla on ollut yhteenotto toisen nartun kanssa päättyen tämän kuolemaan, mutta ennen ja jälkeen tuon tapahtuman Greya on elänyt muiden koirien kanssa ongelmitta. Tarkkaa tietoa ei ole siitä, mitä tilanteessa tapahtui. Alkuvuoden Greya asui yhdessä nuoremman nartun Fiorinan kanssa ”sanctuaryssa”, missä tytöillä oli iso aitaus. Fiorina sai kodin Suomesta heinäkuussa ja Greya sai uuden asuinkumppanin.

Greya on rauhallinen koira, iloinen ja ihmisrakas eikä juuri hauku. Tyttö tulee heti vieraankin luokse, antaa käsitellä ja jäisi mielellään rapsuteltavaksi vaikka koko päiväksi. Greya on avoin, luottavainen ja sosiaalinen. Saattaa olla, että saadessaan oman ihmisen, Greya voi ihmisrakkaudessaan pitää tätä puolustettavana resurssina. Greya on melko muhkeassa kunnossa ja painon pudottaminen olisi tarpeen tälle jo kypsässä iässä olevalle rouvakoiralle. Greya osaisi varmasti kotiuduttuaan arvostaa oman kodin lämpöä, hyvää ruokaa ja sopivasti lenkkeilyä ja muita virikkeitä. Greya sopii myös kissakotiin, sillä on tarhalla tottunut kissojen seuraan.

Greya on nimensä mukaisesti kauniin harmaaturkkinen, noin 50-55 cm korkea ja painaa 25 -30 kg. Greya on valmis matkustamaan Suomeen. 

Päivitykset

8.4.2021
Greya on saanut kodin Iso-Britanniasta. Onnellista elämää Greya-rakas!

12.3.2021
Greya voi hyvin tarhalla, mutta kyllä tämän suloisen koirarouvan olisi jo aika päästä kodin lämpöön. Lisätty Greyalle pari videota, jossa Greya on kissojen seurassa.

12.12.2020
Saimme herttaiselta Greyalta kuvaterveiset. Greya on jo kohta vuoden odottanut tulevansa huomatuksi. Missä olet sinä, joka haluat antaa loppuelämän kodin juuri tälle suloiselle sennulle?

26.1.2020
Greya tepastelee toiveikkaana adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Greya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Greya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Greyan yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.