Päivitetty 08.04.2021

Kodin saanut koira: NATA


Syntymäaika: 1.6.2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.3.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Natan onneksi koitui eräällä romanialaisella kylällä asuva eläinrakas pieni tyttö. Tällä tytöllä on tapana pelastaa kaikki kodittomat koirat kadulta turvaan omaan kotiinsa, mistä hänen äitinsä puolestaan tuo ne Adinalle, koska ei luonnollisestikaan voi pitää niitä kaikkia. Tytön äiti toi tarhalle samaan aikaan Natan ja Jusun, jotka asuttivat tarhalla yhteistä häkkiä. Nämä noin kymmenen kuukauden ikäiset kaverukset tulivat tarhalla hyvin toimeen sekä keskenään että muiden koirien kanssa. Ihmisten huomio sai ne kerrassaan ihastumaan. Pennut osaavat haukkua, mutta eivät ole mitään tyhjän haukkujia.

Nata ja Jusu matkustivat samassa kuljetuksessa Suomeen 13.3.2021, Jusu omaan kotiin ja Nata kotihoitoon etsimään omaa kotia. Nata on noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 10 kg. Nata sopii sosiaalisena pentuna monenlaiseen perheeseen, mutta on selvää, että tottuminen esimerkiksi perheen lapsiin, vaatii paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

Päivitykset

8.4.2021
Suloinen Nata tuli varatuksi ja lähti omaan kotiin muutaman päivän sisällä. Onnellista elämää Natalle ja koko perheelle!

16.3.2021
Nata aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme. Nata on ollut kotihoidossa Tampereella kohta kolme kokonaista päivää ja on osoittautunut yhtä sosiaaliseksi pennuksi, miten häntä tarhalla kuvattiin. Ruoka ja uni ovat maistuneet ja kotihoitajan oman koiran kanssa kaveruus kehittyy kovaa vauhtia. Leikkikin on alkanut sujua, ja maanantaiaamuna koirat jo nukkuivat samassa pedissä osittain toistensa päällä. Kotihoitopaikka sijaitsee kerrostalossa ja Nata oppi parissa päivässä kulkemaan raput reippaasti ja kulkemaan ovissa. Sisäsiisteysharjoittelu on hyvällä mallilla. Nata hakee kotihoitajalta rapsutuksia ja tykkää istuksia hoitajan sylissä ja lähellä. Ulkona vielä monet asiat jännittävät, mutta kotihoitajan oma koira on turvana ja tukena ja Nata suhtautuu uusiin asioihin enemmän kiinnostuneena kuin peläten. Nata ei ole juurikaan haukkunut, ainoastaan leikin yhteydessä haukahtelee ja örisee. Jos kotihoitaja poistuu näkyvistä oven taakse, Nata vinkuu hetken, mutta ikävä unohtuu pian kun touhut koirakaverin kanssa jatkuvat. Kotihoitajan mukaan Nata on aivan upea ja reipas yksilö!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Nata on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nata on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Natan yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.