Päivitetty 14.08.2021

Kodin saanut koira: GRUMPY (Pink puppies) (nyk. Roy)


Syntymäaika: 1-2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
ei kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.5.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Grumpy ja sen sisarukset päätyivät Ioanan luokse, kun Ioana kuuli, että paikallinen perhe oli hylkäämässä nämä 5 pientä pentua metsään. Pentujen kanssa samaan aikaan perhe halusi päästä eroon myös noin vuoden ikäisestä Pink-koirasta. Pink ja sen 5 “kasvattipentua” ovat olleet Ioanan hoivissa, One Rescuen tarhalla, maaliskuun lopusta lähtien. Ei ole tietoa ovatko pennut mahdollisesti Pinkin omia pentuja tai tietoa siitä kuka pentujen emo mahdollisesti olisi ja mitä sille on tapahtunut. Grumpy ja sen sisarukset  Happy Boy, Adelyn, Cybill ja Sneezy ovat tällä hetkellä n. 4 kuukauden ikäisiä.

Kaikki “Pinkin pennut” ovat ihania, touhottavia pieniä pentuja. Pennuista pojat ovat vähän tyttöjä ujompia. Grumpy on hyvin samannäköinen kuin siskonsa Cybill – silläkin on kaunis pörröinen kullanvärinen turkki, jossa on mustaa selässä. Grumpy on myös veljensä Happy Boyn kanssa samannäköinen, mutta sillä ei ole samanlaista kasvomaskia kuin Happy Boylla. Grumpy on kaikista pennuista selkeästi pohdiskelevin tapaus. Uusimmalla videolla näkee hyvin kuinka se välillä vetäytyy taka-alalle, kun muut pennut yhdessä Pinkin kanssa hyppivät Ioanaa päin. Ilmeisimmin ruokintavideolla, jossa Ioana annostelee ruokaa, Grumpy on juuri se, joka kärsivällisesti odottaa eikä sinkoile ympäriinsä toisten pentujen kanssa. 

Kaikki pennut käyttävät ääntään mielellään ja haukkuvat tarhalla välillä jopa vaativasti! Pennut haluavat kommentoida kaikkea tarhalla tapahtuvaa toimintaa haukkuen, mutta myös kiinnittää ihmisten huomiota itseensä. Pentujen tulevien perheiden on siis tärkeää tiedostaa, että myös kotioloissa haukkumista voi tapahtua ja nämä pennut varmasti haluavat ilmoitella asioista haukkumalla myös aikuisiällä, vaikka haukkuminen varmasti jonkun verran tasaantuukin, kun pennut pääsevät tarhalta. Videoiden perusteella Grumpy ei ole pentueen äänekkäin. Pennut ovat tällä hetkellä pienikokoisia ja ne tulevat myös aikuisina jäämään pienikokoisiksi koiriksi – Ioanan arvion mukaan pennut ovat aikuisena max 40cm korkeita.

Vaikka tarhalla Grumpy on vähän ujosteleva, on sillä hyvät mahdollisuudet rohkaistua, koska se aloittaa jo näin nuorena kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa ja pääsee toivottavasti omaan kotiinsa jo pentuiässä. Perheen tulee myös muistaa, että ujous voi olla pysyvä piirre koirassa, vaikka se arkielämässä rohkaistuisikin. Grumpy voisi olla iloinen, jos sillä olisi kotona odottamassa tasapainoinen koirakaveri, joka tukisi sitä uuden elämän alkuun. Tulevan perheen tulee myös varautua ohjaamaan Grumpya rauhallisesti alkuun sen uuden elämän alkutaipaleella – varsinkin, jos koirakaveria ei kotona ole odottamassa. Grumpya ei sijoiteta ihan vilkkaimmalle alueelle asumaan. 

Päivitykset

14.8.2021
Grumpy saapui omaan kotiin!

24.6.2021
Toinen kerta toden sanoo – Grumpy varattiin kotiin!

6.6.2021
Grumpyn varaus peruuntui ja se jatkaa oman kodin etsimistä.

3.6.2021
Grumpy varattiin omaan kotiin!

20.5.2021
Grumpy aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Grumpy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Grumpy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grumpy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Grumpyn yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.