Päivitetty 10.07.2021

Kodin saanut koira: ADELYN (Pink puppies) (nyk. Ruuti)


Syntymäaika: 1-2/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.5.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Adelyn ja sen sisarukset päätyivät Ioanan luokse, kun Ioana kuuli, että paikallinen perhe oli hylkäämässä nämä 5 pientä pentua metsään. Pentujen kanssa samaan aikaan perhe halusi päästä eroon myös noin vuoden ikäisestä Pink-koirasta. Pink ja sen 5 “kasvattipentua” ovat olleet Ioanan hoivissa, One Rescuen tarhalla, maaliskuun lopusta lähtien. Ei ole tietoa ovatko pennut mahdollisesti Pinkin omia pentuja tai tietoa siitä kuka pentujen emo mahdollisesti olisi ja mitä sille on tapahtunut. Adelyn ja sen sisarukset Happy Boy, Cybill, Sneezy ja Grumpy ovat tällä hetkellä n. 4 kuukauden ikäisiä.

Kaikki “Pinkin pennut” ovat ihania, touhottavia pieniä pentuja. Pennuista tytöt ovat vähän poikia rohkeampia. Adelyn on tyttöpennuista kaunis, vähän punertavaturkkinen neitokainen. Adelynilla vaikuttaa olevan sileämpi ja lyhyempi turkki kuin siskollaan ja upea “maski” kasvoillaan! Videoiden perusteella vaikuttaa siltä, että Adelyn on ensimmäisenä siellä, missä tapahtuu – molemmilla ruokintavideoilla Adelyn on heti ensimmäisenä paikalla. Ilmeisimmin tämä neito on melkoisen ruokamotivoitunut? Adelyn myös selkeästi pitää Ioanasta kovasti ja sillä onkin muikea hymy naamallaan, kun Ioana kuvaa sitä vieraillessaan aitauksessa. 

Kaikki pennut käyttävät ääntään mielellään ja haukkuvat tarhalla välillä jopa vaativasti! Pennut haluavat kommentoida kaikkea tarhalla tapahtuvaa toimintaa haukkuen, mutta myös kiinnittää ihmisten huomiota itseensä. Pentujen tulevien perheiden on siis tärkeää tiedostaa, että myös kotioloissa haukkumista voi tapahtua ja nämä pennut varmasti haluavat ilmoitella asioista haukkumalla myös aikuisiällä, vaikka haukkuminen varmasti jonkun verran tasaantuukin, kun pennut pääsevät tarhalta. Pennut ovat tällä hetkellä pienikokoisia ja ne tulevat myös aikuisina jäämään pienikokoisiksi koiriksi – Ioanan arvion mukaan pennut ovat aikuisena max 40cm korkeita.

Adelyn voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Etenkin kerrostalossa asuvan perheen tulee kuitenkin huomioida Adelynin haukkumistaipumus ja olla valmis kouluttamaan Adelynia sen tiimoilta. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Adelyn on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Vaikka Adelyn vaikuttaa tarhalla reippaalta, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Adelynin perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria ymmärtää pienen pennun keksintöjä. 

Päivitykset

10.7.2021
Adelyn saapui Suomeen perheensä luo!

12.6.2021
Adelyn varattiin omaan kotiin!

20.5.2021
Adelyn aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Adelyn tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Adelyn saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adelyn on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Adelynin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.