Päivitetty 31.10.2021

Kotia etsivä koira: HANIPÖÖ


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,  luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

31.10.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Syksyllä 2020 One Rescue Associationin tarhalle hylättiin suuri määrä pentuja. Tästä syystä pentujen taustasta ei ole mitään tietoa – pentumäärän kanssa oli mahdotonta pysyä kärryillä siitä kuka tuli milloin, mistä ja miten. Hanipöö on yksi näistä pennuista, joka hylättiin tarhalle syksyllä 2020. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä pennut alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että koko iso porukka oli pakko jakaa pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hanipöön häkissä oli vielä heinäkuussa 2021 yhteensä 8 pentua, mutta elokuussa porukkaa oltiin jaettu jo uudelleen koirien aikuistumisen kynnyksellä. Hanipöö asutti tuolloin häkkiä yhdessä kolmen muun koiran kanssa, joita ovat jo adoptio-ohjelmasta löytyvät Mussukka ja Bette sekä yksi suurinpiirtein samanikäinen narttukoira. Hanipöötä voi kuvailla pitkälti samalla tavalla kuin sen häkkitoveria Mussukkaa: Hanipöö on tullut hyvin toimeen eri koirien kanssa ja se haukkuu ajoittain – yleensä, jos muutkin koirat haukkuvat.

Adina ja pennuista huolehtiva Fane kertovat, että kaikki häkin koirat ovat ystävällisiä ja helppoja käsitellä. Vierailijoiden käynti on kuitenkin täysin uusi ja outo tilanne kaikille koirille sekä heinäkuussa että elokuussa. Osa koirista pysyttelee siis poissa jaloista ja tarkkailee etäältä tai kurkkii kopista vierailijoita. Hanipöö on selkeästi jo vähän ujompi koirista: se kurkkii kopin suulla ja ottaa namit ja rapsutukset siellä vastaan. Kuvia varten Hanipöö täytyy kaivaa kopista ulos. Sitä saa käsitellä ja rapsutella ilman ongelmia, mutta selkeästi tilanne on sille hyvin jännittävä. Hanipöö on upea ja herkkä, vähän vinttikoiramainen koira. Kooltaan se on n. 55 cm ja 20 kg.

Hanipöö on elänyt tarhalla pienestä pennusta lähtien. Hanipöön kokemus elämästä koostuu tällä hetkellä häkistä ja muutamasta ihmisestä sekä toisista, tutuista koirista. Hanipöö tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä ja olla valmis kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Aiempi koirakokemus on Hanipöön kanssa ehdottomasti plussaa. Hanipöötä ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön ja sille olisi varmasti hyväksi, jos kodissa odottaisi sitä reipas ja tasapainoinen koirakaveri.

 

Päivitykset

31.10.2021
Hanipöö aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hanipöö saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hanipöö on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hanipöön yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.