Päivitetty 19.03.2022

Kodin saanut koira: MUSSUKKA (nyk. Luke)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,  luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.1.2022
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Syksyllä 2020 One Rescue Associationin tarhalle hylättiin suuri määrä pentuja. Tästä syystä pentujen taustasta ei ole mitään tietoa – pentumäärän kanssa oli mahdotonta pysyä kärryillä siitä kuka tuli milloin, mistä ja miten. Mussukka on yksi näistä pennuista, joka hylättiin tarhalle syksyllä 2020. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä pennut alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että koko iso porukka oli pakko jakaa pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Mussukan häkissä oli vielä heinäkuussa 2021 yhteensä 8 pentua, mutta elokuussa porukkaa oltiin jaettu jo uudelleen koirien aikuistumisen kynnyksellä. Mussukka asutti tuolloin häkkiä yhdessä kolmen muun koiran kanssa, joita ovat jo adoptio-ohjelmasta löytyvät Hanipöö ja Bette sekä yksi suurinpiirtein samanikäinen narttukoira. Mussukkaa voi kuvailla hyvin samalla tavalla kuin sen häkkitoveria Hanipöötä: Mussukka on tullut hyvin toimeen eri koirien kanssa. ja se haukkuu ajoittain – yleensä, jos muutkin koirat haukkuvat.

Adina ja pennuista huolehtiva Fane kertovat, että kaikki häkin koirat ovat ystävällisiä ja helppoja käsitellä. Vierailijoiden käynti on kuitenkin täysin uusi ja outo tilanne kaikille pennuille sekä heinäkuussa että elokuussa. Osa koirista pysyttelee siis poissa jaloista ja tarkkailee etäältä tai kurkkii kopista vierailijoita. Elokuun Kulkurien vierailun aikana Mussukka oli alkuun kopissa piilossa. Fane kaivaa Mussukan kopista ulos kuvattavaksi ja kuvaustilanne on Mussukasta melko jännittävä. Heti, kun Mussukka pääsee takaisin maahan, alkaa se reipastua. Mussukka palaa kyllä koppiin, mutta jää uteliaasti katselemaan kopin suulta Kulkurien aktiivien puuhia. Mussukka antaa myös aktiivien käsitellä itseään nätisti. Mussukka on jo iso ja komea poika, n. 50 cm ja 20 kg.

Mussukka on elänyt tarhalla pienestä pennusta lähtien. Mussukan kokemus elämästä koostuu tällä hetkellä häkistä ja muutamasta ihmisestä sekä toisista, tutuista koirista. Mussukka tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä ja olla valmis kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Aiempi koirakokemus on Mussukan kanssa ehdottomasti plussaa. Mussukkaa ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön.

Päivitykset

19.3.2022
Mussukka saapui Suomeen oman perheensä luokse!

7.2.2022
Mussukka varattiin omaan kotiin!

26.1.2022
Saimme uusia kuvia, videon ja kuulumisia Mussukasta! Mussukka on edelleen tarhalla vähän ujosteleva, mutta tutun hoitajan kanssa se on reippaampi ja antaa hoitajan käsitellä hyvin itseään.

31.10.2021
Mussukka aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mussukka saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mussukka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mussukan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.