Kodin saanut koira: GIDEON

Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.1.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Gideon on peräisin vuoden 2020 pentukaaoksesta: Osittain varmasti koronan aiheuttaman lockdownin ja ihmisten elämän hankaloitumisen seurauksena pentuja hylättiin Cosobaan kymmeniä ja taas kymmeniä. Pentuja tuli niin valtavia määriä, että kukaan ei kyennyt enää pitämään lukua siitä, mitä kautta mikäkin pentu on saapunut, joten Gideonin taustasta ei tiedetä enempää. Koko talven Gideon asui ja kasvoi sisäpihalla pentupihassa isossa porukassa, mutta isoksi kasvettuaan päätyi asumaan omaan häkkiinsä kahden häkkitoverin kanssa.

Gideon elää yhdessä Kostin ja nuoren nartun kanssa, ja on häkkikolmikon ujoin. Kun häkkiin tulee vieraita, Gideon ei uskalla itse oma-aloitteisesti tulla lähelle. Se on kuitenkin selvästi utelias, ja pyörii seurailemassa vieraiden puuhia, vaikka pysyykin kosketusetäisyyden ulkopuolella. Gideonia jännittää, mutta se tukeutuu kavereihinsa ja ottaa niistä mallia. Kun vieras ihminen osaa lähestyä koiran kieltä ymmärtäen, Gideon antaa käsitellä ja rapsutella, ja herkut kyllä maistuvat. Muiden koirien kanssa Gideon tulee toimeen hyvin. Gideon haukkuu jonkin verran kun jotain tapahtuu, mutta tämä on normaalia käytöstä tarhalla, missä ei juuri ole tekemistä ja missä varsinkin Gideonin kaltainen, tottumaton ja ujo koira on varmasti melko stressaantunut.

Gideon etsii kotia, jossa on jo ennestään sosiaalinen koirakaveri auttamassa sopeutumista uuteen elämään. Gideonille sopiva omistaja on rauhallinen ja kärsivällinen, ja asuinympäristö saisi myös olla rauhallinen. Gideon ei ole ihan hirveän arka, mutta selvästi vähintään ujo, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja hyviä kokemuksia sopeutuakseen suomalaisen kotikoiran elämään. Todennäköisesti se kuitenkin reipastuu selkeästi nykyisestä saadessaan oikeanlaista, koiralähtöistä tukea.

Gideon on noin 55 cm korkea ja painaa noin 22 – 25 kg.

Päivitykset

19.3.2022
Gideon saapui Suomeen oman perheensä luokse!

26.1.2022
Paras päivä! Gideon on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

9.12.2021
Gideon tavataan tarhalla lokakuussa. Kaikki saman häkin koirat jännittävät uusia ihmisiä, mutta Gideon on selvästi koko porukan ujoin. Hän on utelias ja tulee lähemmäs ihmisiä, mutta pongahtaa sitten kauemmas. Selvästi häntä kuitenkin kiinnostaa, sillä hän pysyy koko ajan lähettyvillä. Nameja Gideon syö vain maahan heitettynä. Gideon ottaa selvästi mallia kaveristaan Kostista, joka onkin jo varattu ja matkustaa kohta omaan kotiin. Missä Gideonin koti on?

Lisätty video ja kuvia.

10.10.2021
Gideonin kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa alkaa tänään!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gideon saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gideon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: