Päivitetty 14.04.2022

Kodin saanut koira: HATKA SORJONEN


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

19.2.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Hatka Sorjonen on löytynyt vaeltelemasta tieltä läheltä vuoristoa ja päätynyt sieltä Cosoban tarhalle.

Tarhalla Hatka elelee vapaana pihamaalla kymmenien muiden koirien kanssa. Adina kuvailee Hatkaa sanalla “easygoing” ja siltä tyttö todella vaikuttaa. Hatka Sorjonen on oikein rauhallisen ja tasapainoisen oloinen, lunki koira.

Hatka tulee toisten koirien kanssa toimeen, mutta ei vaikuta erityisesti tukeutuvan muihin pihalla vapaana eläviin koiriin. Muita koiria Hatka lähinnä väistelee ja yrittää saada omaa tilaa, mikä voi kymmenien ympärillä pyörivien koirien kanssa olla haastavaa. Hatka voisi siis oikein hyvin elää tulevassa kodissaan myös ainoana koirana.

Tarhalla vierailleisiin aktiiveihin Hatka Sorjonen suhtautuu uteliaasti. Hatka syö nameja kädestä ja siihen saa koskea, mutta se ei vaikuta nauttivan tilanteesta kovinkaan paljoa. Tähän vaikuttavat varmasti Hatkan tottumattomuus kosketukseen, mutta myös ympärillä härväävät muut koirat. Hatka kuitenkin viihtyy aktiivien lähellä, eikä säiky heitä lainkaan vaan vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja kivalta koiralta.

Hatka Sorjosen ei juurikaan kuulla haukkuvan tarhalla.

Aktiivien vierailun aikana Hatka Sorjonen karkaa tarhan portista ja pinkoo hurjaa vauhtia karkuun. Aktiivit ja tarhan työntekijät yrittävät maanitella pelloille rynnännyttä Hatkaa takaisin tarhalle tuloksetta. Hatka maastoutuu värityksensä ansiosta äärimmäisen hyvin pimeneville pelloille.

Seuraavana päivänä aktiivit saavat kuitenkin kuulla ilouutisen: Hatka Sorjonen on palannut takaisin tarhalle vahingoittumattomana!

Tulevan kodin tulee ottaa huomioon Hatka Sorjosen karkaamistaipumus. Tätä koiraa voi tuskin koskaan pitää vapaana ja aidatulla pihallakin hatkaamisen vaara on olemassa.

Hatka Sorjonen on kooltaan noin 35 cm korkea ja se painaa noin 8 kiloa.

Hatkalla on alapurenta, mikä voi jatkossa vaatia eläinlääkärissä hammashuoltoa

Hatka Sorjonen vaikuttaa ystävälliseltä ja iloiselta koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Hatkan tulevan kodin on kuitenkin tärkeä ymmärtää rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä ja sitoutua kärsivällisyyteen ja lempeyteen Hatkan kanssa.  Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Hatkalle valtava muutos, sillä koiran arki koiratarhalla Romaniassa on hyvin erilaista kuin kotikoiran elämä Suomessa. Uuteen elämään tottuminen voi viedä aikaa ja haemmekin Hatka Sorjoselle perhettä, jossa osataan tukea sitä matkalla kohti kotikoiran elämää.

Päivitykset
9.4.2022
Hatka Sorjonen saapui kotiin ja tassutteli suoraan perheensä sydämiin. Onnea Hatka ja perhe!

19.2.2022
Hatka Sorjosella koitti onnenpäivä ja se on varattu omaan kotiin!

13.1.2022
Veikeä Hatka Sorjonen aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hatka Sorjonen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hatka Sorjonen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hatka Sorjosen yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.