Päivitetty 11.12.2022

Kodin saanut koira. HEIDI


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
23.9.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Heidin Ioana löysi vuonna 2019 Heidin jäätyä auton alle kadulla. Heidiä operoitiin ja siitä tuli kuntoutumisen myötä Ioanalle hyvin tärkeä ja merkityksellinen koira. Aikanaan Heidin ollessa kunnossa se muutti asumaan Cosoban tarhan pihaan, missä se sai viipeltää vapaana ja siitä tulikin pihan vakiokasvo, joka oli aina ensimmäisten joukossa vastaanottamassa tulokkaita ja jokainen Kulkurienkin aktiivimatkalainen tunnisti ja muisti Heidin. Adoptioon Ioana ei kuitenkaan uskaltanut Heidiä antaa, kunnes syyskuussa 2022 tähdet olivat kohdallaan. Syyskuisella aktiivimatkalla nimittäin pitkään Heidiä seurannut ja häneen ihastunut aktiivimme kysyi saisiko hän adoptoida Heidin itselleen. Ioana myöntyi asiaan ja niinpä tämän rakkaustarinan myötä Heidin tulevaisuus on nyt uusissa kantimissa.

Heidi on noin neljä-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Heidi on noin 40-45 cm/15 kg.

Päivitykset

11.12.2022
Onnekas Heidi saapui omaan kotiin 19.11.2022

23.9.2022
Heidi on varattu omaan kotiin Suomeen.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heidi saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heidi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Heidin yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.