Päivitetty 11.12.2022

Kodin saanut koira: MAUKKA


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.7.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Maukan taustasta tiedetään vain, että se on löydetty kunnalliselta tarhalta, jonne se on joko hylätty tai korjattu talteen kadulta. Maukka sai uuden mahdollisuuden päästessään Happy Dogs Morenin tarhalle ja sitä kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Aktiivimme tapasivat Maukan 31.5.2022 HDM:n tarhalla ja Maukka hurmasi heidät avoimella, ystävällisellä ja sosiaalisella olemuksellaan ja luonteellaan. Maukka nauttii suuresti vieraidenkin ihmisten seurasta eikä saa tarpeekseen lähellä olemista ja rapsutuksista. Ihmiset ovat Maukasta ihania, ja niin ovat toiset koiratkin. Maukka tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa ja vaikka ikää on jo reilusti keski-ikäisen koiran verran, Maukka on aktiivinen ja reipas ja tykkää välillä ulkoilemaan päästessään juosta ja leikkiä muiden koirien kanssa. 
Maukassa virtaa varmasti ainakin saksanpaimenkoiraa, mutta varmasti myös muita rotuja. Maukka on noin 6-7 vuotias kasroitu uros, jolla on kokoa noin 55 cm/30 kg.

Maukka voisi sopia monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Maukka etsii sitoutunutta kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan hyvä ja tasapainoinen, koiramainen elämä ja huolehtimaan myös edessä mahdollisesti jossain vaiheessa olevista vanhuuden vaivoista.

Päivitykset
11.12.2022
Maukka saapui omaan kotiin 19.11.2022

9.9.2022
Maukka on varattu omaan kotiin Suomeen.
13.7.2022
Maukka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
———————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maukka saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maukka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.