Päivitetty 11.12.2022

Kodin saanut koira: ENSKA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.7.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Tapaamme Enskan Happy Dogs Morenin tarhalla 31.5.2022. Enska on päätynyt Happy Dogs Morenin tarhalle kunnalliselta tarhalta ja nykyiselläkin tarhalla Enska on ollut jo yli vuoden. Sympaattinen ja ihmisrakas pappakoira ottaa vieraat häkkiinsä vastaan avoimesti ja ystävällisesti. Enska nuuskuttelee tulijat tarkkaan ja nuolee käsiä häntää heiluttaen. Enska antaa vieraidenkin silitellä itseään ja viihtyy silmin nähden ihmisten kanssa, vaikka tilanne onkin aika erikoinen ja jännä. Rapsutuksista Enska nauttii aivan erityisesti. Millainen kultainen otus hän onkaan.

Enska on noin kahdeksan-vuotias kastroitu uros. Sen ei kuulla tarhalla haukkuvan lainkaan, joten Enskan tuleva koti voisi sijaita missä tahansa asumismuodossa. Enska asustaa tällä hetkellä toisen vanhan koiran kanssa, jonka kanssa tulee rauhallisesti ja kivasti juttuun, kuten muidenkin koirien kanssa. Enskan tulevassa kodissa voisi siis olla myös toinen/toisia koiria, mutta se pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Enskan hampaissa on reilusti hammaskiveä ja seassa vaikuttaa olevan myös katkenneita hampaita, joten tulevan kodin tulee varautua hoidattamaan Enskan hampaita ja muutenkin huomioimaan seniorin terveydenhoidon tärkeyden.

Enska on kooltaan noin 50 cm ja hieman tukevat noin 22 kiloa.

Päivitykset

11.12.2022
Onnekas pappakoira Enska saapui omaan kotiin 19.11.2022.

4.10.2022
Enska on varattu omaan kotiin Suomeen.

9.7.2022
Enska aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Enska saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Enska on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse) 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.