Päivitetty 11.12.2022

Kodin saanut koira: RIKU


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.7.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Rikun tiedossa oleva tarina alkaa siitä, että se on joutunut paikalliselle kunnalliselle tarhalle jo pentuna, josta se on melko pian saanut turvapaikan Happy Dogs Morenin yksityiseltä tarhalta. Valitettavasti tarha on silti aina tarha ja Riku on yksi niistä koirista, joille tarhaelämä ei sovi sitten yhtään. HDM:n tarhalla on tällä hetkellä lähes 200 koiraa ja tarhalla on jatkuva hälinä ja stressaantunut ilmapiiri. Riku on nuori, aktiivinen koira, jonka elämä koostuu muutaman neliön häkistä, eikä se pääse ollenkaan tarpeeksi liikkumaan, juoksemaan, olemaan ihmisen kanssa, leikkimään, viettämään koiramaista elämää. Joten eihän Rikulla ole hyvä olla ja se yrittääkin usein livahtaa häkistään vapauteen aina tilaisuuden koittaessa. Se ravaa ja hyppii häkissään ja on selvästi stressaantunut. Siitä huolimatta vieraatkin ihmiset ovat Rikusta niin ihania, että se malttaa heidän läheisyydessään rauhoittua ja silminnähden nauttii suuresti huomiosta, rauhallisesta hetkestä ihmisen rapsutellessa ja harvinaisesta läsnäolosta vain häntä varten.

Riku on avoin, sosiaalinen ja reipas koira, jota saa käsitellä hyvin. Riku asuu tällä hetkellä yksin häkissään, mutta päästessään tarhan sisäpihalle juoksemaan vapaana, se tulee toimeen myös muiden koirien kanssa. Rikussa virtaa mahdollisesti joissain määrin huskya, joten tulevalla kodilla tulisi olla kokemusta tai osaamista tämäntyyppisen koiran kanssa elämisestä ja mahdollisuus tarjota Rikulle riittävästi liikuntaa, sosiaalista yhdessäoloa ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Riku on noin 2-vuotias kastroitu uros. Kooltaan Riku on noin 50 cm / 25 kg.
Päivitykset
11.12.2022
Riku saapui omaan kotiin 19.11.2022.

14.9.2022
Riku on varattu omaan kotiin.
17.7.2022
Riku aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
———————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.