Päivitetty 25.03.2022

Kodin saanut koira: HÖMPPÄ


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

6.2.2022 Suloinen Hömppä saapui eilen Suomeen ja saikin välittömästi melkoisen kyselytulvan. Siispä Hömpästä ei oteta toistaiseksi lisää kyselyjä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.1.2022

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri, joka omistaa Onevet-klinikan yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa. Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista, ja vuodesta 2012 jokainen Kulkurien kautta adoptioprosessin läpikäynyt koira onkin kulkenut Onevetin kautta huolellisesti yhdessä laaditun prosessin läpi. Onevetin pyörittämisen ja eläinlääkärinä toimimisen lisäksi Adina käyttää kaiken vapaa-aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Hän on perustanut yhdistyksensä One Rescue Assiociatonin vuonna 2017, ja tarhalla asuukin useita satoja koiria. Adina viettää todella paljon aikaa tarhalla, huolehtien koirien lääkityksistä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Hömppä on yksi sadoista pennuista, joita One Rescue Associatioinin tarhalle hylätään vuosittain. Hömppä on hylätty tarhalle pikkupentuna ja pentuaikansa se on viettänyt tarhalla useamman muun pentukoiran kanssa. Aktiivimme tapasivat Hömpän ensimmäisen kerran heinäkuun reissulla. Hömppä asusteli tällöin erään häkkirivin loppupäässä, minne aktiivit pääsivät vasta illan ollessa jo pitkällä. Aktiivit olivat tässä vaiheessa jo lopettaneet uusien koirien ohjelmaan valitsemisen, mutta Hömppä oli päättänyt toisella tapaa. Se roikkui häkin aidalla ja yritti epätoivoisesti huitoa ihmisiä tassuillaan näiden kävellessä ohi. Niinpä aktiivit heltyivät ja tekivät vielä yhden pysähdyksen Hömpän häkkiin. Hömppä rakastaa ihmisiä ja painautuu heti ihmiseen kiinni. Vaikka se on nuori paimenkoirasekoitus, ei se vaikuta mitenkään häslältä, vaan ennemmin antaa tilaa muille ja hukkuu monien, samannäköisten pentujen massaan. Sittemmin Hömppä on muuttanut pihalle asusutelemaan ison pentuporukan kanssa. Leikit koirien kanssa keskeytyvät, kun ihminen saapuu alueelle ja Hömppä rientää oitis tervehtimään ja katsomaan, mitä ihmiset puuhastelevat.

Vaikka Hömppä on tarhalla äärimmäisen ihmisrakas, tulee muistaa, että se on kasvanut vähillä ihmiskontakteilla koko pentuaikansa ja moni asia tulee varmasti olemaan sille kotioloissa ihan uutta. Edessä on varmasti myös vauhdikasta pentuarkea ja pureskeltuja kenkiä, joten suuna päänä ei tämän sydäntenmurkaajan edessä tule heltyä, vaan kodin tulee olla valmis myös vastaamaan nuoren koiran liikunnan- ja muun aktivoinnin tarpeen tyydyttämiseen. Hömppä ei tarhalla turhia hauku, joten häntä voisi ajatella monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.

Hömpän strategiset mitat elokuussa olivat noin 47cm ja 18kg. Hömppä kasvanee isohkoksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

4.3.2022

Hömppä aloitti elämän uudessa omassa kodissaan.

25.2.2022

Suloinen ja reipas Hömppä on varattu omaan kotiinsa.

6.2.2022

Suloinen Hömppä saapui eilen Suomeen kotihoitoon ja keräsin välittömästi valtavan määrän kyselyjä. Toistaiseksi emme ota Hömpästä enempää kyselyjä vastaan.

26.1.2022

Hömpän varaus peruuntui siihen liittymättömistä syistä, joten Hömppä jatkaa oman kodin etsintää. Hömppä saapuu Suomeen kotihoitoon 5.2.! Lisätty uusi video Hömpästä ja siirretty Hömppä aikuisten koirien kategoriaan.

17.12.2021

Hömppä varattiin omaan kotiin!

26.11.2021

Hömppä sai  aiemmin paljon kotitarjouksia, mutta yhä odotellaan sitä Hömpälle täydellistä kotia, joten kodin etsintä jatkuu jälleen.

19.11.2021

Reipas Hömppä liikuskelee edelleen lauman mukana tarhan pihalla. Se elää sovussa muiden koirien kanssa, pitää toisten kanssa puolensa muttei haasta riitaa. Se on kovin iloinen ja hyvin kiinnostunut ihmisistä edelleen. Hömppä on perso herkuille, jopa ahneeksi sitä voisi kuvailla – se koittaa omin luvin kaivella syötävää aktiivien taskuista.

18.10.2021

Hömppä aloittaa oman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hömppä saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hömppä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.