Päivitetty 20.03.2022

Kodin saanut koira: BREEN


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.2.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Breen on ollut aiemmin laboratoriossa koekoirana ja päätynyt Cosoban tarhalle  sen jälkeen. Laboratoriossa koiriin testattiin penikkatauti rokotuksia. Adinan mukaan taustasta ei ole haittaa koirille, vaan ne ovat saaneet normaalia paremman suojan penikkatautia vastaan.

Taustastaan johtuen ei olekaan yllätys, että Breen jännittää vieraita ihmisiä ja syliin ottaminen on tyttösestä todella jännittävää. Breen jähmettyy vieraan kosketuksesta. Heti alas päästyään Breen poistuu ihmisten luota kauemmaksi. Breen asuu päivisin pihalla koiralaumassa ja vaikuttaa epävarmalta laumassa ja pihaympäristössä. Breen alistuu muille ja väistää toisia koiria.

Breen vaikuttaa kovin herkältä tytöltä ja kotiutuminen uuteen ympäristöön ja luottamuksen kasvattaminen ihmisiin tulee todennäköisesti viemään aikaa. Breenille etsitäänkin aremmista koirista kokemusta omaavaa kotia, jossa osataan auttaa herkkää koiraa kärsivällisesti ja ystävällisesti sopeutumaan uuteen elämään. Breenille sopisi parhaiten rauhallinen ympäristö ja todennäköisesti Breen viihtyisi parhaiten ainoana koirana. Mikäli tulevassa kodissa olisi toinen koira, tulee tämän olla hyvin ystävällinen eikä dominoiva toisille koirille. Breeniä ei luovuteta lapsiperheeseen.

Breenin kasvoissa on hieman chihuahuan ulkonäkö. Silmät vaikuttavat herkiltä ja vuotavat ulkoilmassa.

Kooltaan Breen on noin 30 cm ja 6 kg.

Päivitykset

26.2.2022
Breen matkasi Suomeen omaan kotiinsa. Kaikkea hyvää jatkoon, Breen!

6.1.2022
Suloinen Breen saa heti vuoden alkuun hyviä uutisia. Hänet on varattu omaan kotiin, jossa häntä jo kovasti odotellaan.

29.10.2021
Pieni Bree tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Breen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Breen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.