Päivitetty 14.11.2021

Kodin saanut koira: IFE (Team Survival)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.11.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Eräs paikallinen nainen löysi Team Survivalin pennut peltoaukeamalta joulukuun 2020 alussa. Pennut olivat silloin noin 5 viikon ikäisiä ja joku oli kiduttanut osaa pennuista leikkaamalla niiden hännät poikki. Yksi pennuista oli niin huonossa kunnossa, että Luizan mies Stefan ajoi sen eläinlääkäriin siltä seisomalta ja eläinlääkäri oli todennut olevan parasta antaa pennun nukkua pois kivuistaan. Nainen, joka löysi pennut, piti itse sisaruksista kaksi ja Luiza miehineen ottivat muut kolme suojiinsa. Kesia, Ife ja Keir aloittivat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa maaliskuussa 2021 ja Kesia matkasi omaan kotiinsa jo kesäkuussa.

Kohta vuoden täyttävä Ife on iloinen ja rakastettava pentukoira. Ife ei erityisemmin hauku ja se tuli tarhalla erinomaisesti toimeen sisarustensa ja muiden koirien kanssa, ne telmivät yhteisessä aitauksessaan päivät pitkät ja iloitsivat Luizan ja miehensä seurasta.

Ifen sisarukset löysivät omat kotinsa Suomesa alkukesästä ja Ife jäi silloin yksin tarhalle. Jotta Ifestä ei tarhalla tulisi vielä arempaa, päätimme tuoda sen kotihoitoon reipastumaan. 25.9. Ife saapui 37 muun koiran kanssa Suomeen ja aloitti kotikoiran taitojen opettelemisen kotihoidossa Vantaalla.

Kotihoitoperheeseen kuuluu yksi aikuinen sekä toinen, nuori koira. Tämä vaikuttaa Ifelle oikein optimaaliselta perhekokoonpanolta ja toisen koiran seura onkin todella mieluinen juttu Ifelle. Sen tulevassa omassa kodissa voisi hyvin asua ennestään reipas, leikkisä koirakaveri. Ihmeempää resurssien puolustusta ei Ifellä ole ilmennyt ja se syö ja leikkii sopuisasti toisen koiran kanssa.

Ife on vähän ujo koira ja tulee sitä mahdollisesti aina olemaan, mutta se on kuitenkin utelias ja tutustuu ujoudesta huolimatta reippaasti uusiin juttuihin saatuaan tuumailla niitä ensin rauhassa. Ifen kanssa on kuitenkin otettava huomioon, että se voi tulla tarvitsemaan aikaa totutellessaan uuteen elämään ja esimerkiksi kunnollisen lenkkeilyn harjoittelemisessa tulee varmasti vielä menemään oma aikansa. Onneksi Ife on kuitenkin hyvin namimotivoitunut ja kovasti ruoan perään.

Ife on tällä hetkellä hoidossa kerrostalossa, ja Ife on sopeutunut sinne hienosti. Se on melko hiljainen koira, eikä se ole hoidossa ollessaan haukkunut kerrostalon äänille tai vaikuta muutenkaan vahtivalta tyypiltä. Oikein innostuessaan esimerkiksi aamulla  Ifeltä on saattanut päästä pientä innostushaukkua.

On hyvä muistaa, että Team Survivalin pennut ovat asuneet tarhalla eristettyinä ulkomaailmasta melko pitkään. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat niille täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Menneisyyden ikävät kokemukset voivat myös uudessa ympäristössä nostaa päätään yllättävinkin tavoin.

On tärkeää, että Ifen tulevalta perheeltä löytyy kärsivällisyyttä ja taitoa olla tukena nuoren koiran kasvussa aikuiseksi ja tarjota sille turvallinen ja rauhallinen koti. Tulevalta kodilta toivomme myös koiranlukutaitoa, sillä Ife on kovasti pelästyessään herkästi saattanut yrittää näykkiä. Ifeä ei lähtökohtaisesti luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Ife on kooltaan noin noin 18 kiloa ja 50 cm, eikä enää kasvaa.

Ife on kotihoidossa Vantaalla, minne sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

13.11.2021
Ife pääsi tänään aloittamaan uuden elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Ife!

9.11.2021
Reilun kuukauden Ife ehti opetella kotikoiran taitoja kotihoidossa, ennen kuin tänään saimme kertoa sille iloiset uutiset: oma koti odottaa. Ife on varattu!

12.10.2021
Ujo Ife on alkanut todella tulla kuorestaan! Kotihoitopaikan toisen koiran kanssa jo riehutaan ja leikitään ja lenkkeilykin alkaa sujua pienin askelin, vaikka monet asiat vielä ovatkin Ifen mielestä kovin jännittäviä. Ife reipastuu kuitenkin nopeaan tahtiin ja Ife olisi jo ihan valmis muuttamaan omaan kotiin.

Ifelle lisättiin uusia kuvia ja leikkivideo.

29.9.2021
Ife on nyt viettänyt kotihoidossa muutaman päivän. Odotetusti Ife on ottanut muutoksen hyvin varovasti vastaan ja sillä on vielä pitkä matka kotikoiran elämään opettelemisessa. Olemme kuitenkin varmoja, että Ifestä pikku hiljaa alkaa kuoriutua iloinen ja aktiivinen puoli! Tulemme päivittämään sen profiiliin lisää kuulumisia, kunhan Ife on hiukan kotiutunut.

25.9.2021
Ife saapui Suomeen kotihoitoon!

4.9.2021
Ife sai iloisia uutisia! Jos kaikki menee hyvin, Ife saapuu 25.9. Suomeen kotihoitoon. Tottakai olisi ihaninta, jos Ife pääsisi muuttamaan suoraan omaan kotiin.

29.6.2021
Saimme uusia kuvia Ifestä, josta on kuoriutunut upea nuori kaunotar. Ifen sisarukset Keir ja Kesia ovat molemmat jo löytäneet omat kotinsa, mutta missä on Ifen oma koti?

28.3.2021
Ife aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ife saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ife on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ifen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.