Päivitetty 29.08.2021

Kodin saanut koira: JUSSI (nyk. Hiisi)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.7.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin parivuotias, komea, ajokoiramaisen näköinen ja oloinen Jussi pelastettiin tulipalosta Cosoban tarhalle alkuvuodesta 2021 kahden toisen koiran kanssa, Kerttulin ja Rellun. Jussi onkin aiemmin siis elänyt omistettuna koirana ja sen kotikoirataustan huomaa, sillä jo tarhalla Jussi oli sosiaalinen, reipas ja iloinen poika, joka tuli erinomaisesti toimeen niin ihmisten kuin toisten koirien kanssa. Jo tarhalla Jussi kuitenkin helposti alkoi dominoimaan muita koiria ja onkin selkeästi melko vahvaluonteinen tyyppi.

Jussi sai pikalipun kotihoitoon Suomeen 3.6.2021 ja matkasi viiden muun koiran kanssa Euroopan halki aloittamaan uuden elämän kotihoidossa. Jussin kotihoitopaikka sijaitasee Tampereella ja kotihoitoperheestä löytyy kotihoitajan lisäksi kolme muuta koiraa sekä viisi kissaa, joista Jussi ei ihmeemmin välitä.

Jussi on ottanut uuden elämän vastaan innoissaan ja häntä heiluen. Rohkea Jussi ei pienestä hätkähdä ja jo ensimmäisenä päivänä Jussi matkasi kotihoitoon rauhassa ja otti uuden lauman vastaan rennon letkeästi. Kotihoitaja kuvailee Jussia “melkoiseksi marakatiksi”, sillä virtaa tällä duracell-pupulla. Energia ja aktiivisuus purkautuu helposti höseltämisenä: Jussi tohotta menemään huonekaluihinkin välillä törmäillen ja on myös välillä harrastanut pöydillä kiipeilemistä. Ovet eivät myöskään välttämättä ole Jussille, kuin pieni hidaste.

Jussin kotihoitaja kertoo, että kaikista vahvin Jussissa esiin nouseva piirre on sen suunnattoman intensiivinen halu rakastaa ja saada rakkautta. Jussi tunkee estoitta suoraan naamalle asti ja pussaa, mielellään hyppäisi maasta saakka seisovan ihmisen suulle. Saadessaan rapsutuksia Jussi mönkii kuin mato ja pyörähtelee selälleen nauttien. Ihmisen huomio on siis Jussille todella tärkeä asia.

Myös ruoka on Jussille maistunut ja vatsa ollut kunnossa. Joissain tilanteissa Jussi on saattanut vartioida hiukan ruoakaansa ja ruokailutilanteita onkin kotihoitajan kanssa heti lähdetty harjoittelemaan aktiivisesti. Jussi saattaa herkästi esimerkiksi yrittää kiivetä syömään herkut suoraan pöydältä, mutta fiksuna poikana Jussi kyllä nopeasti hoksaa treenit ja uudet käytösmallit.

Jussi on ensimmäisen kotihoidossa vietetyn viikon aikana haukkunut vasta pari kertaa, mutta kotihoitaja arvioi, että kevyttä vahtihaukkua Jussista ajan kanssa kyllä voi irrota enemmänkin. Yksinolot ovat Jussilla muuten sujuneet toistaiseksi ihan ok, ihmisen lähtiessä se jää hetkeksi itkemään perään, mutta ei jää haukkumaan eikä ole tuhonnut mitään yksin ollessaan. Yksinoloa voi Jussin kanssa kuitenkin joutua jonkin verran alkuun harjoittelemaan.

Kotihoitaja kuvailee Jussia älyttömän kiltiksi, rakastettavaksi ja huvittavaksi pojaksi. Aktiviteettia ja opastusta Jussi varmasti kaipaa, ihan kuten mikä tahansa nuori, vilkas koira, mutta erittäin kiintyvänä ja ihmisrakkaana koirana Jussi varmasti mielellään opettelee erilaisia kotikoiralle tärkeitä taitoja oman ihmisen kanssa. Jussi voisikin nautti jostakin hauskasta harrastuksesta oman ihmisen kanssa.

Jussin tulevalta kodilta toivomme huumorintajua ja rentoa suhtautumista vilkkaan koiran touhuiluihin. Jussi on myös kotihoidossa toisia koiria kohtaan hiukan dominoiva, mikä on hyvä ottaa huomioon, mikäli Jussin tulevassa kodissa ennestään asuu toisia koiria. Jussi voisi nauttia elämästä myös ainoana koirana.

Kooltaan Jussi on noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa, eli hyvin kompakti keskikokoinen koira.

Jussi on kotihoidossa Tampereella ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

22.7.2021
Tänään Jussin elämä mullistui kun se pääsi matkaamaan kotihoidosta ikiomaan kotiinsa. Se sai myös uudeksi nimekseen Hiisi. Onnea tulevaan, Hiisi ja perhe!

7.7.2021
Herttainen Jussi on varattu omaan kotiin!

10.6.2021
Jussi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jussi saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jussi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Jussi testattiin ennen Suomeen saapumistaan myös multiresistenttien bakteerien varalta, eikä sen todettu kantavan antibioottiresistenttiä bakteeria.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jussin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.