Päivitetty 18.07.2021

Kodin saanut koira: TOPI (ent. Ciori)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.7.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin parivuotias musta hurmuri, Ciori hylättiin Cosoban tarhalle keväällä 2021 entisen omistajansa toimesta. Ciorin kotikoirataustan huomaa, sillä jo tarhalla Ciori oli sosiaalinen, reipas ja iloinen poika, joka tuli erinomaisesti toimeen niin ihmisten kuin toisten koirien kanssa.

Ciori sai pikalipun kotihoitoon Suomeen 8.5.2021 ja matkasi 36 muun koiran kanssa Euroopan halki aloittamaan uuden elämän kotihoidossa. Uusi elämä toi myös mukanaan uuden, suomalaiseen suuhun paremmin sopivan nimen ja Ciori ristitiin kotihoitoperheessä Topiksi.

Topin kotihoitopaikka sijaitasee Jyväskylässä ja kotihoitoperheestä löytyy kahden aikuisen lisäksi pari muuta koiraa. Rohkea ja sosiaalinen Topi on heti alusta asti suhtautunut kaikkiin perheenjäseniin avoimesti ja rohkeasti ja vaikka päiviä kotihoidossa on takana vasta muutama, on Topi jo nyt näyttänyt olevansa todella sopeutuvainen ja reipas nuori koira.

Topin kotihoitaja kirjoittaa Topista näin:

“Topi asustaa tällä hetkellä paritalossa kahden narttukoiran kaverina. Topi on hyvin hienotunteinen pikkumies, joka tulee erinomaisesti toimeen toisten koirien kanssa. Topi hakeutuu silitettäväksi heti kun mahdollista, ummistaa silmänsä ja hellyttävästi valuu maahan selälleen maharapsuja hakemaan.

Topi on ollut alusta alkaen sisäsiisti. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistus sekä hampaiden kunnon katsominen onnistuu vaivatta. Topi ei ole osoittanut eroahdistuksen merkkejä vaan osaa olla lunkisti omalla pedillään ja seuraa arkiaskareiden toteutumista. Kodinkoneiden äänet taikka imuri eivät pikkumiestä hetkauta. Ulkona Topi kulkee nenä maassa välillä pysähtyen ja tutkien ympäristöään. Valjaita Topi hieman vielä vierastaa, mutta antaa pukea ne hienosti. Valjaissa kävely sujuu hienosti, vaikkakin nähtävissä on, ettei Topia ole aiemmin niissä kuljetettu. Tämä ilmenee pysähtelynä ja ihmettelynä ja Topia saakin välillä maanitella etenemään, etenkin kun ollaan menossa takaisin kotia päin. Tarpeet Topi tekee hienosti lähes heti ulos päästessään. Ulkona yksittäiset autot tai nuoret potkulautoineen eivät ole Topia hetkauttaneet.

Vieraita vastaan Topi menee hienotunteisesti häntä heiluen ja hakeutuu rapsutettavaksi, mitenkäs muutenkaan. Nameja hän myös ottaa auliisti vastaan ja meni jo toisena kotihoitopäivänään istumaan ja maaten pyynnöstä. Topi on herkuilla erittäin helposti motivoitavissa eli fiksu kaveri, jolla hoksottimet toimii.”

Topi on ihan valmis löytämään sen oman, rakastavan loppuelämän kotinsa ja sopisi varmasti perheenjäseneksi monenlaiseen kotiin ja perhekokoonpanoon. Toisten koirien seura olisi Topin mielestä varmasti mielekästä, mutta elo ainoana koirana sujuisi Topilta varmasti myös hyvin.

Kooltaan Topi on noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa, eli hyvin kompakti keskikokoinen koira.

Topi on kotihoidossa Jyväskylässä ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

18.7.2021
Topin matkalle tuli muutama muuttuja ja se joutui ikävä kyllä itsestään täysin riippumattomista syistä palaamaan kotihoitopaikkaan vietettyään omassa kodissa alle viikon. Onneksi hurmaavalle Topille kuitenkin oli ottajia jonoksi asti ja uusi, täydellinen koti löytyi nopeasti.

Topi matkasi tänään omaan, loppuelämän kotiinsa. Onnea Topi ja perhe!

24.6.2021
Topi matkasi omaan kotiinsa.

10.6.2021
Topi ehti viettää kotihoidossa kuukauden ja sai tänään maailman parhaita uutisia: sitä odottaa ihan ikioma koti! Topi on varattu.

10.5.2021
Ciori, eli nykyisin Topi, aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Topi saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Topi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Topin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.