Päivitetty 30.09.2022

Kotia etsivä koira: KAARLE KUSTAA


Syntymäaika: 2010-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.9.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450-500 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kaarle Kustaa ja Juhani ovat olleet ennen omistettuja koiria. Ne ovat asuneet kuuden muun koiran kanssa yhdessä iäkkäällä rouvalla, mutta rouvan menehdyttyä hänen ulkomailla asuva tyttärensä pyysi keväällä 2022 Adinalta apua koirien hoitamiseen. Tytär toi koirat tarhalle ja maksaa niistä toistaiseksi pientä ylläpitomaksua, mutta kokemuksen mukaan tätä ei yleensä kestä kauaa ja koirat unohdetaan eläinsuojelijoiden hoiviin, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää pitää huolta heistä, kuten sadoista muistakin koirista.

Kulkurien aktiivit tapasivat tämän sympaattisen pappakaksikon kesäkuun Romanian matkallaan ja heidät valittiin adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotejaan. Kaarle Kustaa ja Juhani ovat tottumattomia ihmisen intensiiviseen huomioon ja suora kontakti onkin niille aluksi jännittävää ja ne perääntyvät vieraiden ihmisten tullessa niiden häkkiin yhtäkkiä yllättäen. Kaikesta kuitenkin näkee että ne ovat koko ajan ystävällisiä, liikuttavan uteliaita ja innoissaan, tasapainoisia ja rentoja seniorikoiria. Alkuhämmästyksen jälkeen namit ja huomio alkavat kiinnostaa ja molemmat heiluttavat tohkeissaan häntää. Juhani on aavistuksen uteliaampi kaksikosta, ja Kaarle Kustaa taas saa kömpelöitä leikkihepuleita käytyään välillä kopissa hakemassa vauhtia turvapaikastaan. Herttaiset kultapapat!

Papat tuskin ovat elämässään olleet kovin (suomalaisittain) erinomaisella hoidolla ja koska niillä on ikää jo hyvinkin, on odottetavissa että niillä saattaa ilmaantua monenlaista vanhuuden kremppaa ja vaivaa aina hampaista ja luustosta lähtien. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivätkin sellaisia koteja, joissa sanotaan että “tule sellaisena kuin olet”, fyysisine ja psyykkisine kuormituksineen, joiden eteen tehdään sitten kaikki se, mikä on seniorikoiran elämänlaadun varmistamiseksi viisasta ja realistista. Koteja, joissa he saavat viettää rauhallisia senioripäiviä leppoisasti liikkuen, pehmeillä pedeillä nukkuen ja rakastettuina kotikoirina. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivät omia erillisiä kotejaan, mutta kodeissa voisi olla entuudestaan muitakin koiria. Papat etsivät kotia hieman rauhallisemmasta ympäristöstä ja niitä ei luovuteta keskusta-alueelle tai vilkkaisiin lapsiperheisiin.

Juhani ja Kaarle Kustaa ovat tanakassa kunnossa, kooltaan he ovat noin 50 cm / 28 kg.

Päivitykset

30.9.2022
Kulkurien toimijat tapasivat Kaarle Kustaan syyskuisella tarhamatkalla. Kaarle Kustaa asuu edelleen yhdessä Juhanin kanssa ja on hieman varovaisempi Juhaniin verrattuna. Häkkiin mennessä Kaarle Kustaa tarvitsee pienen hetken kopissaan tuumaten ketäs nämä vieraat ihmiset ovat, mutta hetken päästä hän rohkaistuu ja tulee hakemaan herkkuja vieraalta häntä heiluen. Käyttää rauhoittavia eleitä hienosti. Kaarle on lempeän ja tasapainoisen oloinen herraskoira.

Lisätty uusia kuvia ja video.

2.8.2022
Kaarle Kustaa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaarle Kustaa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaarle Kustaa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse) 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.