Kodin saanut koira: JUHANI

Syntymäaika: 2010-2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
1.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450-500 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kaarle Kustaa ja Juhani ovat olleet ennen omistettuja koiria. Ne ovat asuneet kuuden muun koiran kanssa yhdessä iäkkäällä rouvalla, mutta rouvan menehdyttyä hänen ulkomailla asuva tyttärensä pyysi keväällä 2022 Adinalta apua koirien hoitamiseen. Tytär toi koirat tarhalle ja maksaa niistä toistaiseksi pientä ylläpitomaksua, mutta kokemuksen mukaan tätä ei yleensä kestä kauaa ja koirat unohdetaan eläinsuojelijoiden hoiviin, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää pitää huolta heistä, kuten sadoista muistakin koirista.

Kulkurien aktiivit tapasivat tämän sympaattisen pappakaksikon kesäkuun Romanian matkallaan ja heidät valittiin adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotejaan. Kaarle Kustaa ja Juhani ovat tottumattomia ihmisen intensiiviseen huomioon ja suora kontakti onkin niille aluksi jännittävää ja ne perääntyvät vieraiden ihmisten tullessa niiden häkkiin yhtäkkiä yllättäen. Kaikesta kuitenkin näkee että ne ovat koko ajan ystävällisiä, liikuttavan uteliaita ja innoissaan, tasapainoisia ja rentoja seniorikoiria. Alkuhämmästyksen jälkeen namit ja huomio alkavat kiinnostaa ja molemmat heiluttavat tohkeissaan häntää. Juhani on aavistuksen uteliaampi kaksikosta, ja Kaarle Kustaa taas saa kömpelöitä leikkihepuleita käytyään välillä kopissa hakemassa vauhtia turvapaikastaan. Herttaiset kultapapat!

Papat tuskin ovat elämässään olleet kovin (suomalaisittain) erinomaisella hoidolla ja koska niillä on ikää jo hyvinkin, on odottetavissa että niillä saattaa ilmaantua monenlaista vanhuuden kremppaa ja vaivaa aina hampaista ja luustosta lähtien. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivätkin sellaisia koteja, joissa sanotaan että “tule sellaisena kuin olet”, fyysisine ja psyykkisine kuormituksineen, joiden eteen tehdään sitten kaikki se, mikä on seniorikoiran elämänlaadun varmistamiseksi viisasta ja realistista. Koteja, joissa he saavat viettää rauhallisia senioripäiviä leppoisasti liikkuen, pehmeillä pedeillä nukkuen ja rakastettuina kotikoirina. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivät omia erillisiä kotejaan, mutta kodeissa voisi olla entuudestaan muitakin koiria. Papat etsivät kotia hieman rauhallisemmasta ympäristöstä ja niitä ei luovuteta keskusta-alueelle tai vilkkaisiin lapsiperheisiin.

Juhani ja Kaarle Kustaa ovat tanakassa kunnossa, kooltaan he ovat noin 50 cm / 28 kg.

Päivitykset

24.3.2024

Kaarle Kustaa saapui eilen Suomeen ja aloitti ystävänsä kanssa uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä ikiomassa kodissa.

17.1.2024
Juhani on varattu yhdessä Kaarlo Kustaan kanssa yhteiseen omaan kotiin! Onnittelemme pappoja sekä koko perhettä — pian alkaa kotimatka, kunpa pojat tietäisi millainen elämä heitä odottaakaan.

15.1.2024
Aktiivimme tapasivat Juhanin syksyllä tarhalla ja hän sulattaa edelleen kaikki hänet kohdanneet – yhdessä Kaarle Kustaan ja muutaman muun koirakaverin kanssa asustava vanha herra tervehti vieraita hyppimällä riemukkaasti ja ottamalla vieraat vastaan lämpöisesti. Suuri rakkaus nameja ja herkkuja kohtaan oli edelleen vahvasti ilmeistä – kerjätäkin hän osaa taitavasti! Alkuun Juhani saattoi varoen väistellä uusien ihmisten kosketusta, mutta vähitellen hän antautui ja nautti hellästä silittämisestä. Tutuille ihmisille hän osoitti erityistä läheisyyttä, ottaen mielellään vastaan peppurapsutuksia. Kun maahan tipahti jotakin mielenkiintoista, Juhani yhdessä laumansa kanssa innostui tutkimaan ja leikkimään löydöksillä. Hänen sympaattinen ja suloinen olemuksensa tekevät Juhanista todella rakastettavan vanhan herran.

Lisätty kuvia ja videoita.

30.7.2023
Aktiivit tapaavat Juhani-pappastin, joka elelee häkissä uuden kokoonpanon kanssa. Juhani on edelleen kiinnostunut herkuista ja ihmisistä, vaikkakin suora kosketus hämmentää edelleen. Herkkä katse sulattaa aktiivimme sydämet, Juhanin paikka on ehdottomasti ihan jossain muualla, kuin häkissä tarhalla. Aktiivimme näkevät myös Juhanin ruoka-aikaan, jolloin häkin lattialle heitetään ruokaa tarhan työntekijöiden toimesta. Juhani  näyttää ruoasta aluksi resurssiagressiivisuutta, mutta väistää kuitenkin lopulta. Juhani kaipaa “koiraa puhuvaa” ja ymmärtävää kotia, joka on valmis antamaan paitsi aikaa, myös paljon herkkuja, tukea ja ohjausta.

Lisätty video Juhanista. Huomatkaa suloinen, sydämen sulattava katse.

1.3.2023

Hurmaava Juhani-pappa lähettää terveisiä keväiseltä koiratarhalta!

Helmikuussa tavattaessa Juhani on muuttanut asumaan Gustafin sekä kahden pian adoptio-ohjelmaamme tulevien häseltäjäkoirien kanssa. Aktiivit Juhani kohtaa tuttuun tapaansa varovaisen rauhallisesti, mutta silti uskaltaen hakea huomiota mm. kavuten aktiiveja vasten. Kosketus ja suora huomio jännittävät edelleen, vaikka rohkaistuessaan pappa uskaltautuu namiapajille herkkuja hakemaan. Aktiivit kertovat, miten Juhani oikein tapittaa katsellaan intensiivisesti lisäherkkujen toivossa!

Vaikka Juhani tukeutuukin ystäväänsä seuraten Gustafin toimintaa, jää hän selvästi enemmän taka-alalle. Kaksikko kommunikoi selvitellen välejään muristen toisilleen, Gustafin aloituksesta. Tilanteessa Juhani vaikuttaa sopuista ja rauhalliselta, pitäen kuitenkin puolensa. On myös hyvä huomioida, että aktiivimme tapasivat häkkiporukan ilman tutun ihmisen, Adinan, läsnäoloa, joten tilanne oli ymmärrettävästi erikoinen.

Lisätty uusia keväisiä kuvia sekä videoita Juhanista.

30.9.2022
Kulkurien toimijat tapasivat Juhanin ja Kaarle Kustaan syyskuisella tarhamatkalla. Juhani asuu edelleen Kaarle Kustaan kanssa yhdessä ja on kaksikosta hieman reippaampi. Juhani on suloinen pappa, utelias ja ihmisestä sekä nameista kiinnostunut, pysyttelee vieraidenkin ihmisten lähellä jatkuvasti. Juhani jännittää hieman tilannetta varsinkin alussa ja käyttääkin hienosti rauhoittavia eleitä. Namit tuntuvat motivoivan Juhania hyvin ja niiden avulla tuttavuus syvenee nopeasti. Kaiken kaikkiaan Juhani on hyvin sympaattisen ja avoimen oloinen senioriherrasmies.

Lisätty uusia kuvia ja video Juhanille.

2.8.2022
Juhani aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Juhani saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juhani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: