Kodin saanut koira: KAARLE KUSTAA

Syntymäaika: 2010-2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
1.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450-500 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kaarle Kustaa ja Juhani ovat olleet ennen omistettuja koiria. Ne ovat asuneet kuuden muun koiran kanssa yhdessä iäkkäällä rouvalla, mutta rouvan menehdyttyä hänen ulkomailla asuva tyttärensä pyysi keväällä 2022 Adinalta apua koirien hoitamiseen. Tytär toi koirat tarhalle ja maksaa niistä toistaiseksi pientä ylläpitomaksua, mutta kokemuksen mukaan tätä ei yleensä kestä kauaa ja koirat unohdetaan eläinsuojelijoiden hoiviin, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää pitää huolta heistä, kuten sadoista muistakin koirista.

Kulkurien aktiivit tapasivat tämän sympaattisen pappakaksikon kesäkuun Romanian matkallaan ja heidät valittiin adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotejaan. Kaarle Kustaa ja Juhani ovat tottumattomia ihmisen intensiiviseen huomioon ja suora kontakti onkin niille aluksi jännittävää ja ne perääntyvät vieraiden ihmisten tullessa niiden häkkiin yhtäkkiä yllättäen. Kaikesta kuitenkin näkee että ne ovat koko ajan ystävällisiä, liikuttavan uteliaita ja innoissaan, tasapainoisia ja rentoja seniorikoiria. Alkuhämmästyksen jälkeen namit ja huomio alkavat kiinnostaa ja molemmat heiluttavat tohkeissaan häntää. Juhani on aavistuksen uteliaampi kaksikosta, ja Kaarle Kustaa taas saa kömpelöitä leikkihepuleita käytyään välillä kopissa hakemassa vauhtia turvapaikastaan. Herttaiset kultapapat!

Papat tuskin ovat elämässään olleet kovin (suomalaisittain) erinomaisella hoidolla ja koska niillä on ikää jo hyvinkin, on odottetavissa että niillä saattaa ilmaantua monenlaista vanhuuden kremppaa ja vaivaa aina hampaista ja luustosta lähtien. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivätkin sellaisia koteja, joissa sanotaan että “tule sellaisena kuin olet”, fyysisine ja psyykkisine kuormituksineen, joiden eteen tehdään sitten kaikki se, mikä on seniorikoiran elämänlaadun varmistamiseksi viisasta ja realistista. Koteja, joissa he saavat viettää rauhallisia senioripäiviä leppoisasti liikkuen, pehmeillä pedeillä nukkuen ja rakastettuina kotikoirina. Juhani ja Kaarle Kustaa etsivät omia erillisiä kotejaan, mutta kodeissa voisi olla entuudestaan muitakin koiria. Papat etsivät kotia hieman rauhallisemmasta ympäristöstä ja niitä ei luovuteta keskusta-alueelle tai vilkkaisiin lapsiperheisiin.

Juhani ja Kaarle Kustaa ovat tanakassa kunnossa, kooltaan he ovat noin 50 cm / 28 kg.

Päivitykset

24.3.2024

Kaarle Kustaa saapui eilen Suomeen ja aloitti ystävänsä kanssa uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä ikiomassa kodissa.


17.1.2024
Kaarle Kustaa on varattu Juhanin kanssa yhteiseen omaan kotiin! Onnittelemme pappoja sekä koko perhettä — pian alkaa kotimatka, kunpa pojat tietäisi millainen elämä heitä odottaakaan.

15.1.2024

Kaarle Kustaa, asuen yhdessä Juhanin ja muiden koirakavereiden kanssa, on itsenäinen ja tasapainoinen, vaikkakin hieman mausteinen pappakoira. Vaikka hän viihtyykin häkkikaveriensa seurassa, näyttää hänellä olevan myös haluja päästä vapauteen juoksentelemaan. Kaarle Kustaa toivottaa vieraat tervetulleiksi innokkailla, mutta rauhallisilla hypähdyksillä. Hän on erityisen perso nameille ja esittää intensiivistä kerjäyskatsetta, jos herkut eivät saavu toivotussa tahdissa.

Kaarle Kustaa pitää omasta tilastaan häkissä, mikä saattaa johtua joko jännittävistä tilanteista tai tarpeesta saada rauhaa häslääviltä häkkikavereilta. Vieraiden kosketusta hän väistää, mutta tutuilta hän ottaa mielellään vastaan rapsutuksia. Mielenkiintoisesti, kun pappakaveri Juhani pyrkii etualalle nameja tavoitellen ja törmää häneen takapuolellaan, Kaarle ei näytä häiriintyvän. Maahan pudotettu pussi herättää Kaarlenkin kiinnostuksen, ja hän liittyy innokkaasti koko porukan tutkimis- ja leikkitoimintaan. Kaarle Kustaata voidaan kuvailla arvokkaaksi ja tasapainoiseksi herrasmieheksi.

Lisätty kuvia ja videoita.

30.7.2023
Kaarle Kustaa, voi sinä ihana rakas vanha, hieman mausteinen, pappa! Ruoka-aikaan Kaarle Kustaa omii ruokaa ja näyttää häkin muille, myös ystävälleen Juhanille, ken on häkin vanhin matriarkka, jolle kuuluu ruokaa eniten. Kaarle Kustaa ja Juhani murisevat toisilleen, mutta Juhanin väistettyä tilanne rauhoittuu heti ja ruokailun jälkeen kaverukset jatkavat sopuisasti eloaan. Kaarle Kustaan koti on edelleen etsinnässä, missä ihmeessä onkaan oma perhe ja koti?

Lisätty video Kaarle Kustaasta, jossa enemmän kuitenkin edustaa kaiffari Juhani.

1.3.2023

Aktiivit vierailivat jälleen tarhoilla helmikuussa tavaten ihanan Kaarle Kustaan.

Häkkikokoonpano tavattiin ilman tutun ihmisen, Adinan, läsnäoloa, joten tämä on hyvä huomioida tehdyissä havainnoissa. Aktiivien astuessa sisälle häkkiin Kaarle Kustaa pujahtaa turvaan koppiin, mutta jo palaa heti ulos hakemaan tarjottuja nameja. Herkut maistuvat papalle ja hän ottaakin ne hyvin hellästi aktiivien kädestä. Kaarle Kustaa ei varo tai väistä ihmiskontaktia ja hakeutuukin oma-aloitteisesti entistä lähemmän aktiiveja.

Häkkiporukka on muuttunut sitten viime näkemän, ja pappa asuttaakin nyt häkkiä kahden aremman koiran kanssa. Ihmisiä kohtaan Kaarle Kustaa oli selvästi porukan rohkein. Porukassa Kaarle Kustaa varoo toisia koiria.

Aktiivit kertovat myös huomioneensa erityisesti sen, miten ketterä pappa Kaarle Kustaa onkaan: Innostuessaan pappa hyppäsi oikein sulavasti kopin katolle! Ihmiseltä saatu huomio on papasta ihanaa ja saa aikaan ilohepuleita. <3

Eikö jo olisi papan aika päästä kotiin oman ihmisen luo?

Lisätty komeasta papasta uusia kuvia sekä keväisiä videoita.

30.9.2022
Kulkurien toimijat tapasivat Kaarle Kustaan syyskuisella tarhamatkalla. Kaarle Kustaa asuu edelleen yhdessä Juhanin kanssa ja on hieman varovaisempi Juhaniin verrattuna. Häkkiin mennessä Kaarle Kustaa tarvitsee pienen hetken kopissaan tuumaten ketäs nämä vieraat ihmiset ovat, mutta hetken päästä hän rohkaistuu ja tulee hakemaan herkkuja vieraalta häntä heiluen. Käyttää rauhoittavia eleitä hienosti. Kaarle on lempeän ja tasapainoisen oloinen herraskoira.

Lisätty uusia kuvia ja video.

2.8.2022
Kaarle Kustaa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaarle Kustaa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaarle Kustaa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: