Kodin saanut koira: KITRI

Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
27.5.2019
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhan rakennusprojekti startattiin toukokuussa 2016 ja se on jatkunut näihin päiviin asti ollen nyt aivan loppumetreillä. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö tulee jatkumaan eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Kitri löytyi hortoilemasta puistosta Bukarestin keskustasta. Se oli utelias ihmisiä kohtaan, mutta väisti kuitenkin niin paljon, ettei sitä saatu kiinni. Sen löytänyt tyttö, Carpen pitkäaikainen tukija, soitti avuksi eläinlääkärin, joka nuolinukutti sen ja näin Kitri saatiin kiinni.

Tarhalla Kitri jännitti muutaman viikon hurjasti ja reagoi jänniin juttuihin haukkumalla. Se tottui Veeraan aika äkkiä ja nyt tämän mennessä sen häkkiin se kipittää heti luokse rapsutettavaksi ja painautuu Veeraan kiinni heti ja aina, kun saa mahdollisuuden. Vieraita ihmisiä Kitri edelleen jännittää jonkin verran, mutta vieraan antaessa sille riittävästi tilaa ja aikaa, se rentoutuu melko nopeasti. Riittävän herkullisten namien avulla se rentoutuu vieläkin nopeammin ja uskaltaa lähestyä vieraankin kättä ja napata namin. Uudet ja äkilliset tilanteet jännittävät sitä kovasti ja säikähtäessään tai epävarmana se haukkuu. Siitä tulee vaikutelma, että se on joskus ollut jonkun koira ja että sillä on ollut koti, mistä se on syystä tai toisesta päätynyt kadulle. Erinäiset elämänmuutokset ovat varmasti olleet edesauttamassa sen luonteen muuttumista varautuneemmaksi. Vaikka Kitri on parin viime kuukauden aikana selvästi rohkaistununut, niin jotta sen sopeutuminen kotiin sujuisi mahdollisimman hyvin, kodin tulee olla varautunut lempeään ja kiireettömään sekä kannustavaan omistajuuteen. Reipas ja mutkaton koirakaveri saattaisi olla hyvä vetoapu kotiutumisprosessissa.

Kitri jakaa häkin toisen nuoren nartun kanssa ja ne tulevat toimeen keskenään. Se asui aiemmin toisen nartun kanssa, mutta tämä ei antanut Kitrin syödä kunnolla, joten se siirrettiin muualle. Kitri saattaa välillä sanoa ruuasta ja uusien ihmistenkin kanssa se on kerran reagoinut ruokakupin siirtämiseen, mikä tulevan kodin tulee huomioida ja harjoitella tätä kannustavin ja ohjaavin keinoin. Se ei varsinaisesti vaikuta dominoivalta, mutta pehmeämmän häkkikumpaninsa kanssa on näistä se täpäkämpi. Ihmisten kanssa Kitri on enemmän alistuva kuin rohkea.

Kooltaan Kitri on noin 39 cm ja 10 kg.

Päivitykset

20.7.2019
Kitri lensi tänään Suomeen ja pääsi kotiin oman ihmisensä luo. Onnea Kitrille ja omistajalle.

4.7.2019
Kitri on varattu omaan kotiin.

27.5.2019
Toukokuussa Romaniassa ja Carpen tarhalla vierailleet aktiivimme tapasivat myös Kitrin. Pikkuinen ja sirorakenteinen Kitri asuu Merielin kanssa ja jää vähän sen jalkoihin. Kitri on utelias nuorineiti, joka on kovin kiinnostunut vieraista ja haistelee näiden mukanaan tuomat tuoksit hyvin huolellisestii. Se tulee ottamaan nameja kädestä ja jää sitten namitätien silitettäväksi. Kitri on reipastunut paljon ja se reipastuu edelleen, joten olisi aivan mahtavaa, jos se pian pääsisi omaan kotiinsa ja saisi reipastua oman kotinsa suojissa ja oman perheen tukemana. Vierailun aikana Kitri rentoutuu jo siinä määrin, että rapsutusten loppuessa se pyytää lisää rapsutuksia. Sen ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

Lisätty kuvia ja video.

23.3.2019
Kulkurien aktiivit matkasivat kevään tullen jälleen Romaniaan ja Carpen tarhalle. Kitri asuttaa edelleen häkkiään Meriel- nimisen nuoren tytön kanssa ja ne tulevat toimeen keskenään varsin hyvin. Kitri rauhoittuu, kun se saa vieraitaan aidan sille puolelle, jossa se itse asuu ja hyvin perusteellisesti se tutkii heidät. Sitä kiinnostaa kovin vieraan sille tarjoilema kissanruoka, mutta myös itse vieras on sen mielestä hyvin mielenkiintoinen. Se on kaksikosta aavistuksen varovaisempi ja ottaa kissanruuan vieraan sormista takajalat pitkällä. Kun vieraat poistuvat sen häkistä naapurihäkkiin, Kitri työntää kuononsa verkon läpi ja painaa päänsä vastaantullutta kättä vasten. Siinä se viihtyisi vaikka kuinka kauan silmät kiinni. Kitrille on varmasti kotioloissa ihmisen läheisyys tärkeä seikka ja koti voisikin jo valmiiksi pohtia, saisiko Kitri nukkuakin halutessaan ihmistensä kanssa. Tämä tulee huomioida myös yksinolon harjoitttelussa.

Lisätty kuvia ja pari videota.

24.1.2019
Kitri aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien sivuilla.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kitri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kitri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: