Päivitetty 21.07.2019

Kodin saanut koira: GAMIA (Temmellystiimi)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

9.6.2019
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Eräänä pakkaspäivänä talvella Veera löysi viisi pentua lähikylän laitamilta tien pientareelta.  Pienet pennut Gamia ja sen sisarukset Ratxa, Micko, Amiel ja Vidra olivat vasta 7-8 viikkoa vanhoja, ilman emoa ja kylmissään. Veera poimi pennut turvaan sään armoilta ja toi ne Carpeen. Löytöhetkellä pennut olivat täynnä matoja ja niillä oli parvo, pennut kuitenkin selvisivät parvosta.

Aktviimme tapasivat kauniin Gamian jälleen toukokuussa. Gamiaa kuvaillaan iloiseksi touhupalloksi. Gamia on innoissaan vieraista ja kovin utelias, se on hyväntuulinen ja perus pennun oloinen. Se asuu toisen narttu koiran kanssa ja ne tulevat hyvin juttuun keskenään. Gamia väistää häkkikaveriaan, joka päsmäröi mm. ruuasta. Gamian sisarukset Micko, Amiel ja Vidra ovat päässeet jo omiin koteihinsa kevään aikana, toivottavasti myös Gamian ja Ratxan vuoro koittaa pian ja joku huomaisi nämä kaksi.

Gamia on  kooltaan noin 40cm ja 12kg, se kasvaa aikuisena keskikokoiseksi koiraksi noin 50cm korkeaksi ja 20kg painoiseksi.

 

Päivitykset

20.7.2019
Gamia saapui tänään kotiin perheensä luokse Suomeen. Onnea Gamia ja perhe!

20.6.2019
Gamia on varattu omaan kotiin.

9.6.2019
Lisätty Gamialle kuvia ja video.

1.4.2019
Aktiivimme Veera oli päästänyt pennut ulkoilemaan sisäpihalle. Gamia oli ollut pihalla innoissaan ja reipaasti se tutkiskeli paikkoja sisarustensa kanssa, reippaudesta on varmasti tulevassa kodissa hyötyä kaiken uuden opettelussa. Ulkoilusta lisätty pari kuvaa.

24.3.2019
Lisätty Gamialle kuvia pentueen löytöhetkestä ja pian löytymisen jälkeen.

20.3.2019
Gamia aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
Aktiivien tavatessa pennut 1.3. olivat ne noin 3,5kk vanhoja reippaita, rohkeita, uteliaita, sosiaalisia, mutta kosketukseen tottumattomia pikkusia hyväntuulisia temmeltäjiä. Pennuissa ei vielä huomattu isoja luonne eroja.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gamia tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Gamia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gamia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.