Päivitetty 28.05.2019

Kodin saanut koira: VIDRA (Temmellystiimi)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

20.3.2019
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Eräänä pakkaspäivänä talvella Veera löysi viisi pentua lähikylän laitamilta tien pientareelta.  Pienet pennut Vidra ja sen sisarukset Ratxa, Micko, Amiel ja Gamia olivat vasta 7-8 viikkoa vanhoja, ilman emoa ja kylmissään. Veera poimi pennut turvaan sään armoilta ja toi ne Carpeen. Löytöhetkellä pennut olivat täynnä matoja ja niillä oli parvo, pennut kuitenkin selvisivät parvosta. Aktiivien tavatessa pennut 1.3. ovat ne noin 3,5kk vanhoja reippaita, rohkeita, uteliaita, sosiaalisia, mutta kosketukseen tottumattomia pikkusia hyväntuulisia temmeltäjiä. Pennuissa ei vielä huomata isoja luonne eroja.

Vidralla on erikoiset eriväriset silmät, sen oikea silmä on sininen ja vasen silmä on kaksivärinen.  Veera nostaa Vidran syliin jotta aktiivimme voivat tarkastella sen kaksiväristä vasenta silmää tarkemmin. Sylissä olo hieman jännittää sitä, mutta sylistä alas päästyään se palautuu nopeasti ja jatkaa puuhiaan sisarusparvensa kanssa.

Vidra oli tavatessamme sen 1.3.2019  kooltaan noin 35cm ja 7kg, se kasvaa aikuisena keskikokoiseksi koiraksi 50-55cm korkeaksi ja noin 20kg.

 

Päivitykset

11.6.2019 

Pikkuinen Vidra muutti oman perheensä luo.<3

26.3.2019

Kaunis pieni Vidra on onnekas. Sillä on nimittäin oma koti Suomessa, joka kovasti jo odottaa tyttöä saapuvaksi.

24.3.2019
Vidralle lisätty kuvia pentueen löytöhetkestä ja pian sen jälkeen.

20.3.2019
Vidra aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Vidra tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Vidra saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vidra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.