Päivitetty 23.10.2021

Kotia etsivä koira: KOSTI


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan

Kosti on saanut useita kotitarjouksia ja koti löytynee näiden ehdokkaiden joukosta. Emme ota toistaiseksi enempää kyselyitä Kostista. Kiitos mielenkiinnosta ja onnea oman kulkurin etsintään!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Kosti on peräisin vuoden 2020 pentukaaoksesta: Osittain varmasti koronan aiheuttaman lockdownin ja ihmisten elämän hankaloitumisen seurauksena pentuja hylättiin Cosobaan kymmeniä ja taas kymmeniä. Pentuja tuli niin valtavia määriä, että kukaan ei kyennyt enää pitämään lukua siitä, mitä kautta mikäkin pentu on saapunut, joten Kostinkaan taustasta ei tiedetä enempää. Koko talven Kosti asui ja kasvoi sisäpihalla pentupihassa isossa porukassa, mutta isoksi kasvettuaan päätyi asumaan omaan häkkiinsä kahden häkkitoverin kanssa.

Kosti on oikein reipas ja iloinen perusteini, joka mennä viipottaa häkissä edestakaisin. Se innostuu vieraistakin ihmisistä kovin, käy hakemassa rapsutuksia ja moikkaa kaikkia reippaasti. Kosti tulee toimeen hyvin kahden häkkikaverinsa kanssa, toinen on nuori uros ja toinen nuori narttu, ja leikittää kavereitaan mielellään. Kosti vaikuttaa tapaamisen perusteella kaikin puolin tasapainoiselta ja mutkattomalta, oikein kivalta koiralta, joka voisi sopia monenmoiseen kotiin elämään oikeaa koiranelämää. Kostin ei kuulla haukkuvan vierailun aikana. Kosti on todennäköisesti paimenkoirasekoitus, joten on hyvä huomata, että toimettomuus tuskin soveltuu Kostille kovin hyvin.

Kosti etsii reipasta ja aktiivista omistajaa, joka ymmärtää koiralähtöisyyden päälle. On tärkeää, että tuleva omistaja käsittää Kostin lähtöolosuhteet ja sen, että Kosti ei osaa mitään kotikoiran taitoja, vaan kaikki on opeteltava alusta alkaen. Teini-ikä tuo varmasti oman lisänsä harjoitteluun ja kärsivällisyyttä ja huumorintajua ei saa omistajalta uupua. Kosti tulee hyvin toimeen koirien kanssa, joten kodissa voisi olla koirakaveri ennestään, mutta Kosti selviytynee ainoanakin koirana hyvin, mikäli pääsee tapaamaan lajitovereita muuten.

Kosti on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg. Huomaathan, että Kostin ikäarvio on nimenomaan vain arvio.

Päivitykset
10.10.2021
Kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa alkaa tänään!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kosti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kosti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa