Päivitetty 08.08.2022

Kotia etsivä koira: KOSTI (Suomessa)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.8.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450-500 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kosti on peräisin vuoden 2020 pentukaaoksesta: Osittain varmasti koronan aiheuttaman lockdownin ja ihmisten elämän hankaloitumisen seurauksena pentuja hylättiin Cosobaan kymmeniä ja taas kymmeniä. Pentuja tuli niin valtavia määriä, että kukaan ei kyennyt enää pitämään lukua siitä, mitä kautta mikäkin pentu on saapunut, joten Kostinkaan taustasta ei tiedetä enempää. Koko talven Kosti asui ja kasvoi sisäpihalla pentupihassa isossa porukassa, mutta isoksi kasvettuaan päätyi asumaan omaan häkkiinsä kahden häkkitoverin kanssa.

Vuoden 2021 lopulla Kostilla kävi tuuri ja se pääsi matkustamaan omaan kotiin Suomeen. Kuitenkin noin 7 kuukauden kotona olemisen jälkeen, Kosti joutuu etsimään itselleen uutta kotia. Kosti jännittää vieraita ihmisiä varsinkin omassa kodissaan, eikä Kostin aiemmalla omistajalla ollut tarjota niitä resursseja, joita Kosti tarvitsee. Näin ollen Kosti päätyi takaisin yhdistykselle ja kotihoitoon etsimään itselleen sitä oikeaa loppuelämän kotia.

Kotihoitajaan Kosti on oppinut nopeasti luottamaan ja Kosti onkin innokas poika pusuttelemaan sekä hakemaan rapsutuksia. Kostilla on kotikoiran taidot hienosti hallussa ja se on sisäsiisti. Hihnassakin Kosti lenkkeilee hienosti alkulenkkien innostunutta vetämistä lukuunottamatta. Kynsien leikkaaminen vaatii Kostilta vielä hieman harjoittelua ja kotihoitaja aloittaakin sen kanssa omaehtoisen käsittelyn treenaamisen kunhan Kosti on kotiutunut vielä hieman paremmin. Kosti puuhailee mielellään lelujen parissa, olematta kuitenkaan mitenkään yliaktiivinen koira. Kotihoitaja kuvailee Kostia tasapainoisen oloiseksi koiraksi.

Kosti rakastaa ulkoilua enemmän kuin mitään muuta! Ulkona Kosti on reipas ja vieraidenkin ihmisten ohittaminen sujuu mukavasti. Sisällä se kuitenkin pelkää vieraita, eikä halua olla heidän kanssaan samassa tilassa. Kosti etsiikin kotia, missä sille olisi mahdollista järjestää oma rauhallinen tila, jonne Kosti voisi vetäytyä kun jännitys ottaa vallan.

Kotihoitajan oman koiran ja Kostin välillä on vielä jännitteitä varsinkin resurssien suhteen. Kosti osoittaa merkkejä resurssien puolustamisesta, joten tämä tulee ottaa huomioon mikäli tulevassa perheessä on jo koira. Kosti kuitenkin pärjäisi mainiosti myös ainoana koirana ja sitä se olikin ensimmäisessä kodissaan.

Kosti etsii reipasta ja aktiivista omistajaa, joka ymmärtää koiralähtöisyyden päälle. On tärkeää, että tuleva omistaja käsittää Kostin vieraiden ihmisten pelon ja sen, että Kosti tulee varmasti tarvitsemaan paljon tukea uusien ihmisten kohtaamisessa. Kostista saa mitä parhaimman ulkoilukaverin, kunhan sen erityistarpeet osataan ottaa tulevassa perheessä huomioon.

Kostin Suomessa tehty Leishmanian uusitatesti oli haalean positiivinen ja Kosti tulee käymään vielä jatkotesteissä tämän suhteen. Kosti on täysin oireeton ja mikäli jatkotutkimuksissa ei havaita muutoksia, ei leishmaniahoidoille ole tarvetta. Kosti tulee kuitenkin tarvitsemaan kontrollikäyntejä puolen vuoden välein ja mahdollisten oireiden ilmestymistä tulee tarkkailla.

Kosti on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset
7.8.2022
Kosti palaa kotia etsiväksi koiraksi. Kostin vieraiden ihmisten pelko ei sopinut sen edellisen omistajan elämäntyyliin, joten Kosti etsii jälleen Kulkurien adoptio-ohjelmassa sitä ikiomaa ihmistään ja loppuelämän kotiaan. Kosti asustaa kotihoidossa Helsingissä.

31.7.2022
Kosti siirtyi kotihoitoon Helsinkiin.

19.12.2021
Onnekas Kosti matkusti kotiin ja saa viettää joulua tästä lähtien oman ihmisen kanssa. <3

5.11.2021
Kosti on varattu omaan kotiin!

10.10.2021
Kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa alkaa tänään!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kosti on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kosti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kostin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.