Kodin saanut koira: KOSTI (Suomessa)

Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.10.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450-500 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kosti on peräisin vuoden 2020 pentukaaoksesta: Osittain varmasti koronan aiheuttaman lockdownin ja ihmisten elämän hankaloitumisen seurauksena pentuja hylättiin Cosobaan kymmeniä ja taas kymmeniä. Pentuja tuli niin valtavia määriä, että kukaan ei kyennyt enää pitämään lukua siitä, mitä kautta mikäkin pentu on saapunut, joten Kostinkaan taustasta ei tiedetä enempää. Koko talven Kosti asui ja kasvoi sisäpihalla pentupihassa isossa porukassa, mutta isoksi kasvettuaan päätyi asumaan omaan häkkiinsä kahden häkkitoverin kanssa.

Vuoden 2021 lopulla Kostilla kävi tuuri ja se pääsi matkustamaan omaan kotiin Suomeen. Kuitenkin noin 7 kuukauden kotona olemisen jälkeen, Kosti joutuu etsimään itselleen uutta kotia. Kosti jännittää vieraita ihmisiä varsinkin omassa kodissaan, eikä Kostin aiemmalla omistajalla ollut tarjota niitä resursseja, joita Kosti tarvitsee. Näin ollen Kosti päätyi takaisin yhdistykselle ja kotihoitoon etsimään itselleen sitä oikeaa loppuelämän kotia.

Kotihoitajaan Kosti on oppinut nopeasti luottamaan ja Kosti onkin innokas poika pusuttelemaan sekä hakemaan rapsutuksia. Kostilla on kotikoiran taidot hallussa ja se on sisäsiisti. Hihnassakin Kosti lenkkeilee hienosti alkulenkkien innostunutta vetämistä lukuunottamatta. Kynsien leikkaaminen vaatii Kostilta vielä hieman harjoittelua, vaikka kotihoitajan kanssa onkin jo aloitettu omaehtoisen käsittelyn treenaaminen. Kosti puuhailee mielellään lelujen parissa, olematta kuitenkaan mitenkään yliaktiivinen koira. Kotihoitaja kuvailee Kostia tasapainoisen oloiseksi koiraksi.

Kosti rakastaa ulkoilua enemmän kuin mitään muuta! Riistaviettiä Kostilta löytyy ja citykanit nostattavat ulkoillessa sen kierroksia jonkin verran. Ulkona Kosti on reipas ja vieraidenkin ihmisten ohittaminen sujuu mukavasti. Ulkona tutustuminen uusiin ihmisiin sujuu mukavasti. Kosti haukkuu ensin hetken, mutta havaittuaan ihmisen vaarattomaksi, alkavat muut asiat ulkona kiinnostaa Kostia ihmistä enemmän. Sisällä se kuitenkin vielä pelkää vieraita, eikä halua olla heidän kanssaan samassa tilassa.
Kosti etsiikin kotia, missä sille olisi mahdollista järjestää oma rauhallinen tila, jonne Kosti voisi vetäytyä kun jännitys ottaa vallan.  Kosti haukkuu jonkin verran.

Kosti tulee alun jänniteiden jälkeen hyvin toimeen kotihoitajan oman koiran kanssa ja saakin siltä hyvää mallia monessa jännittävässä tilanteessa. Ulkona Kosti olisi kovin innokas moikkaamaan kaikkia vastaantulevia koiria. Koiraseurasta olisikin Kostille varmasti iloa, mutta Kosti kuitenkin pärjäisi mainiosti myös ainoana koirana.

Kosti etsii reipasta ja aktiivista omistajaa, joka ymmärtää koiralähtöisyyden päälle. On tärkeää, että tuleva omistaja käsittää Kostin vieraiden ihmisten pelon ja sen, että Kosti tulee varmasti tarvitsemaan paljon tukea uusien ihmisten kohtaamisessa. Kostista saa mitä parhaimman ulkoilukaverin, kunhan sen erityistarpeet osataan ottaa tulevassa perheessä huomioon.

Kostin Suomessa tehty Leishmanian uusitatesti oli haalean positiivinen ja Kosti tulee käymään vielä jatkotesteissä tämän suhteen. Kosti on täysin oireeton ja mikäli jatkotutkimuksissa ei havaita muutoksia, ei leishmaniahoidoille ole tarvetta. Kosti tulee kuitenkin tarvitsemaan kontrollikäyntejä puolen vuoden välein ja mahdollisten oireiden ilmestymistä tulee tarkkailla.

Kosti on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

12.11.2022
Kosti muutti omaan kotiin!

6.11.2022
Kosti varattiin omaan kotiin!

25.10.2022
Kosti on edistynyt uusien ihmisten tapaamisessa mukavasti. Ulkona se suhtautuukin jo vieraisiin alkuhaukkujen jälkeen lähinnä välinpitämättömästi.
Kosti on myös ottanut kotihoitajan kämppiksen yhdeksi omista ihmisistään ja innostuukin kovin kämppiksen saapuessa kotiin. Kostin kiintymys on helppo voittaa alkujännitysten jälkeen kivoilla lenkeillä, herkuilla ja hyvällä ruualla.

22.9.2022
Kostin elämässä tapahtui syksyn kunniaksi pieniä muutoksia. Kostin varsinainen kotihoitaja joutui lähtemään hetkeksi toiselle paikkakunnalle ja Kosti jäi Helsinkiin asustelemaan kämppäkaverin hellään huomaan tuttuun ympäristöön. Kostilla on mennyt uuden vastuuhoitajansa kanssa oikein kivasti ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Kosti rakastaa pitkiä lenkkejä ja odottaakin innolla sitä ikiomaa lenkki-ihmistään.

24.8.2022
Kosti pärjäilee mukavasti kotihoidossa ja on oppinut ottamaan lenkeillä mukavasti kontaktia kotihoitajaan. Komeasta Kostista lisätty muutama uusi kuva ihailtavaksi.

7.8.2022
Kosti palaa kotia etsiväksi koiraksi. Kostin vieraiden ihmisten pelko ei sopinut sen edellisen omistajan elämäntyyliin, joten Kosti etsii jälleen Kulkurien adoptio-ohjelmassa sitä ikiomaa ihmistään ja loppuelämän kotiaan. Kosti asustaa kotihoidossa Helsingissä.

31.7.2022
Kosti siirtyi kotihoitoon Helsinkiin.

19.12.2021
Onnekas Kosti matkusti kotiin ja saa viettää joulua tästä lähtien oman ihmisen kanssa. <3

5.11.2021
Kosti on varattu omaan kotiin!

10.10.2021
Kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa alkaa tänään!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kosti on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kosti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kostin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: