Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: ROLA


 

ROLA

* s. noin 03/2012

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

 

5.11.2012

Sisko ja sen Veli, Rola ja Roli, asuvat Glinan tarhalla Romaniassa. Ne ovat onnekkaita siksi että ne saavat olla vapaana tarhan alueella muiden pentujen ja joidenkin aikuisten kanssa, sillä ne tulevat kaikkien kanssa toimeen, eivätkä ne lähde tarhan aitaamattomalta alueelta mihinkään.

Rola ja Roli ovat nyt 7-8 kuukauden ikäisiä ja omat kodit niille tässä vaiheessa, ennen kuin ne joutuvat aikustuttuaan häkkeihin asumaan, olisi lottovoitto. Niin kyllä olisi tuleville kodeillekin lottovoitto saada Roli tai Rola omakseen, sillä nämä sisarukset ovat kympin koiria. Niiden luonteet ovat ihastuttavia, ne ovat pehmeitä, ihmisrakkaita, tasapainoisia, leikkisiä, reippaita  ja varsin motivoitavissa olevia paimenkoiramaisen miellyttämishalunsa puolesta. Ulkonäön puolesta voisi kuvitella että jossain sukujuurissa virtaa esim collieta.

Roli ja Rola tulevat kaikkien muiden koirien kanssa toimeen, ne leikkivät sujuvasti isompiensa ja pienempiensä kanssa, komentavat tarvittaessa reilulla tavalla alempiaan ja leikin lomassa ne rauhoittuvat ja loikoilevat rennosti.

Ihmiset ovat Rolista ja Rolasta ihan parasta mitä voi olla ja kumpikin heistä viiihtyisi vaikka kuinka paljon sylissä ja rapsuteltavana.

Roli ja Rola eivät ole kovia haukkumaan, joten niiden kodit voisivat mahdollisesti sijaita kerrostalossakin. Tietysti pitää ottaa huomioon, ettei niillä ole kokemusta kotikoirana elämisestä, joten niille, kuten suurimmalle osalle rescuekoirista, pitää varautua opettamaan kaikki tiedot ja taidot alusta asti. Roli ja Rola voisivat hyvinkin sopia myös lapsiperheisiin lempeiden luonteidensa puolesta. Harrastuskavereiskikin heistä olisi ja todennäköisesti kouluttaminen ja ohjaaminen tulee muutenkin olemaan helppoa, sillä kehuista ja nameista nämä fiksut nuoret tekisivät mitä vain.

Rola on tällä hetkellä noin 50 cm korkuinen ja se tulee kasvamaan vielä vähän. Rolalla on töpöhäntä, emme tiedä onko se syntymästä saakka ollut vai onnettomuudessa katkennut ennen tarhalle tuloa.

Roli ja Rola etsivät omia, erillisiä, tai miksei vaikka yhteistäkin, kotia, jossa niille voidaan tarjota virikkeellinen, onnellinen, aktiivinen elämä rakastettuina perheenjäseninä.

Ohessa videoita Rolasta:

https://www.youtube.com/watch?v=Z31yP9pShUY&feature=plcp

https://www.youtube.com/watch?v=oPpSus0EZxg&feature=autoplay&list=ULxBL0yckmT1s&playnext=1

 

5.2.2013

Rolan veli Roli sai oman kodin tammikuun lopussa Tanskasta ja ensimmäiset kuulumiset sieltä ovat juuri niin hyviä, kuin näiltä kahdelta voi vain odottaa. Velipoika on kotiutunut nopeasti, rakastaa perhettään, on lempeä, kiltti ja oppivainen, erituisesti perheen lasten suosikki. Rolalla olisi sama uskomattoman kultainen luonne annettavanaan jollekin onnekkaalle kodille ja perheelle.

Rolan ensimmäinen elinvuosi täytyy pian, jospa se jäisi Rolan ensimmäiseksi ja viimeiseksi tarhavuodeksi?

Ikä päivitetty, lisätty uusi kuva.

21.3.2013

Tapasimme jälleen Rolan matkallamme Romaniaan ja Rola on edelleen oma hurmaava, kultainen itsensä. On käsittämätöntä ettei näin huippu koira ole vieläkään löytänyt omaa kotiaan.

Rola on avoin ja sosiaalinen, se on ensimmäisten joukossa vastassa tarhalle tulijoita. Rola saa edelleen olla sekalaisen joukon kanssa päivisn vapaana tarhan alueella ja se tunteen rajat hyvin, se ei mene tarhan “väärälle” puolelle eikä koskaan lähde kauas tarhan aitaamattomalta alueelta. Rola rakastaa läheisyyttä, se rentoutuu ja painaa silmänsä kiinni saadessaan huomiota ihmiseltä ja yhtä lailla Rola rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa. Kokoisiensa koirien kanssa leikit ovat villejä takaa-ajoja ja hurjia paineja, pienten pentujen kanssa Rola osaa leikkiä tassullaan nätisti ja varovasti. Rola on tottunut tulemaan toimeen vaihtuvan porukan keskellä, joten se on virtuoosi koirakielessä. Rola on hyvin pehmeä ja miellyttämishaluinen, olematta tahdoton nössö. Ihanteellinen, tasapainoinen luonne kruunattuna kauniilla ja sopusuhtaisella ulkonäöllä, mitä muuta koiralta voi vaatia?

Rola sopisi varmasti hyvin lapsiperheeseenkin tai vaikkapa harrastusten pariin, Rolan luonteella se sopeutuisi monen tyyppiseen kotiin.

Rola on nyt noin vuoden iässä ja se ei enää fyysisesti juurikaan kasva. Rolan mitat ovat tällä hetkellä noin 55 cm korkeutta ja noin 25 kg painoa.

Lisätty uusia kuvia, ikä päivitetty ja Rola siirrettu pennuista aikusten koirien joukkoon.

8.6.2013

Kulkurien aktiivit tapasivat taas Rolan Glinan tarhalla kesäkuun alussa ja vastassa oli vieraat innokkaasti ja iloisesti vastaanottanut tyttö. Valitettavasti Rola on nykyisin joutunut siirtymään häkkiin asumaan, sillä tarhan varastokopin ympärillä vapaana pidettäviä koiria ei voi olla liikaa, ettei kärhämiä synny. Rola ei siis saa enää nauttia vapaudesta vaan asuu häkissä yhdessä toisen koiran kanssa.

Vaikka Rola innostuu kovin vieraista, hyvin pian se rauhoittuu nauttimaan rapsutuksista silmät lähes ummessa. Rolan töpöhäntä vispaa ja vieraiden lähtiessä se jää vielä toiveikkaasti huiskuttamaan lähtijöille. Vieraat kiinnittivät huomiota myös siihen että kun muut koirat alkoivat haukkumaan kuorossa, Rola kuunteli aikansa ja alkoi sitten ulvomaan! Rola ei siis hauku turhaan.

Koska on Rolan vuoro jättää tarhaelämä taakseen? Rola on äärettömän hienon luonteen omaava nuori, kaunis tyttö, jonka elämä valuu hukkaan häkkikoirana…

Lisätty Rolalle uusia kuvia Kulkurien kesäkuun Romanian matkalta.

 

28.6.2013

Rola on varattu Suomeen!

9.8.2013

Pitkän odotuksen jälkeen Rola matkusti Suomeen omaan kotiin 9.8.2013.

 

Rolan varausta hoiti Salla.

Ohessa video Rolasta 16.3.2013 tarhalla kuvattuna: 

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.