Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: KRÜMEL


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2017
M. G. Rescue  on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Kulkurien kanssa Mihai tekee yhteistyötä niin adoptioiden kuin sterilointienkin saralla. Mihain eläinrakkaus ei rajoitu vain tiettyyn lajiin, vaan jos hänen huostaan tuodaan eläin, jonka hoito ei ole vielä Mihaille tuttua, hän tarttuu toimeen ja opettelee uutta. Mihain siipien suojassa onkin noin 80 koiran lisäksi lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia, possuja, erilaisia lintuja, kissoja ja kaneja.

Elokuussa Mihain tarhalle ilmestyi ensin kaksi pientä koiranpentua, Drops ja Anuscha. Pihalla vapaana asuvan vanhan pitbulluroksen Lionin tiedetään olevan äreä muille koirille, joten jännitystä riitti, kun pennut eivät alkuun uskaltaneet tulla ihmisen lähelle, eikä niitä siten saatu häkkien suojaan. Kuin ihmeen kaupalla Lion kuitenkin otti pennut siipensä suojaan ja oli jopa kovin mielissään pikkuisista. Nämä kaksi pentua olivat kuitenkin vasta alkua, sillä eräänä aamuna pihalle oli taas ilmestynyt uusia tassuttelijoita ja parin päivän päästä koiranpentuja vilisi jo kaikkialla. Pian kaikki kymmenen pentua saatiin siirrettyä häkkeihin turvaan.

Yksi näistä pennuista on suloinen Krümel, joka on utelias, iloinen ja leikkisä pentu. Se ujostelee aluksi vieraita ihmisiä ja on muutenkin pentujengistä luonteeltaan selvästi alistuvaisin ja pehmein.

Krümel kasvaa aikuisena luultavasti keskikokoiseksi, noin 15-20 kg painavaksi koiraksi.

 

10.12.2017
Pikku hurmuri lensi eilen omien ihmistensä luo, paljon onnea koko perheelle!

15.11.2017
Suloinen Krümel on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Krümel tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Krümel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Krümel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

Krümel on seuraavien videoiden vaaleista pennuista tummin ja pienin.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.