Päivitetty 11.10.2020

Kodin saanut koira: LAVI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessiin, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.6.2020
Suloinen Lavi-koira odottaa omaa kotiaan M.G. Rescuen tarhalla noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, lampaita, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja kohentaa jatkuvasti tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten oloja. Mihai on mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhan lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi. Mihai ja hänen taustayhteisönsä haluavat auttaa Romanian kodittomia ja julkisilla tarhoilla surkeissa oloissa eläviä koiria ja löytää kodin kaikille koirille.

Lavi ja kaverinsa Nia ovat lähtöisin Radu Termuren yksityiseltä tarhalta, joka oli yksi maan suurimmista yksityisistä koiratarhoista. Tarha ehti toimia vuokramaalla yli 13 vuotta, mutta viime marraskuussa maanomistaja päätti häätää vuokralaisen. Tuolloin tarhan koirista noin 400 tuli adoptoiduksi tai siirretyksi muille tarhoille. Parhaillaan Radu Termuren tarhalla on menossa loppujen noin 400 koiran sijoittaminen muille tarhoille tai niitä uhkaa lopetus. Onneksi Lavi ja Nia pääsivät M.G.Rescuen tarhalle jo viime vuoden puolella. Lavi on nuori ja aktiivinen tyttö, joka tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisiin Lavi suhtautuu luottavaisesti, joten sillä ei liene traumaattisia kokemuksia huonosta kohtelusta, vaikka sen taustasta ja siitä kuinka kauan se ehti olla edellisellä tarhalla, ei olekaan tietoa. Aktiivimme tapasivat Lavin tammikuussa ja silloin Lavi tervehti vieraita reippaasti. Lavi ei tarhalla hauku kovinkaan paljon.

Lavi voisi sosiaalisena koirana sopia monenlaiseen kotiin ja jopa ensimmäiseksi koiraksi, kunhan omistaja ymmärtää, että sopeutuminen suomalaiseen kotielämään ja ympäristöön vaatii paljon kärsivällisyyttä ja rakastavaa ohjausta.

Lavi on noin 55 cm korkea ja painaa 20 – 25 kg.

Päivitykset

10.11.2020
Lavi on saapunut kotiin oman perheensä luo. Paljon onnea Lavi ja perhe!

26.7.2020
Lavi on varattu ja häntä odotetaan jo kovasti omaan kotiin.

25.6.2020
Lavi pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. 

Lavi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lavi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Lavin asioita hoitaa: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.