Päivitetty 11.10.2020

Kodin saanut koira: DORAN (nyk. Milo) Collection Puppies)


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.7.2020
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa pyritty huomioimaan koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Tarhan yhteydessä on myös klinikka, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Klinikalla koirille tehdään kaikki adoptioon liittyvät testit, loishäädöt ja lääkärintarkastukset, kirjoitetaan passi ja koirat saavat tunnistussirun. Tarhalla asustaa koirien lisäksi kissoja, vuohia ja hevosia.

Pikkuinen Doran on yksi lukuisista kevään aikana Cosoban tarhan portille hylätyistä koiranpennuista. Näillä pennuilla on onnea, sillä yhtä hyvin ne olisivat voineet päätyä pellolle tai tien varteen melko varmaan kuolemaan joko auton alle tai sairauksiin. Tarhallakin sairastuminen uhkaa vielä pienokaisia, vaikka rokotusohjelma on aloitettu. Doran asuu samassa häkissä kahden muun samalla tavalla, mutta eri aikoina tarhan portille päätyneen pennun kanssa. Adina onkin nimennyt tämän katraan Collection Puppies- pennuiksi. Doran ei tiedä mitään uhkaavista vaaroista vaan on kiltti, aktiivinen ja leikkisä koiralapsi. Leikit sujuvat kavereiden kanssa mainiosti. Doran osaa osaa käyttää ääntään, mutta ei kuitenkaan hauku kaiken aikaa.

Doran on pienikokoinen ja sen aikuismitat ovat noin 40 cm ja 7-10 kg. Doran on valmis matkustamaan kotiin syys- lokakuun vaihteessa.

Päivitykset

10.10.2020
Doran on saapunut oman perheensä luokse ja on saanut uudeksi nimekseen Milo. Paljon onnea Milo ja perhe!

6.8.2020
Doran on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

27.7.2020
Doran pääsee aloittamaan oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Doran tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Doran saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doran on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Doranin yhteyshenkilö on Marjukka Kokko 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.