Päivitetty 01.12.2019

Kodin saanut koira: LEONARDO


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

4.10.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Leonardon entinen omistaja oli hylännyt tämän ja Leo Jr huhtikuun alussa Cosoban tarhalle. Leonardo saattaa olla Leo Jr. isä. Adina epäili, että entinen omistaja on kohdellut koiria kaltoin.

Aktiiviemme vieraillessa tarhalla toukokuussa kun Leonardo valittiin mukaan adoptio-ohjelmaan, tulee tämä ihastuttava pieni herra pihalla haistelemaan heitä. Leonardo ei ollut ensimmäisenä tunkemassa vieraiden luokse vaan tuli omaan tahtiinsa kun sille annettiin mahdollisuus rauhassa lähestyä vieraita. Kohtelias Leonardo on utelias ja nuuhkii vieraita, mutta väistää vähän vieraiden kosketusta, se ei kuitenkaan lähde karkuun. Se tulee pihalla hyvin toimeen muiden koirien  kanssa, mutta meinaa hieman jäädä muiden jalkoihin. Leonardon ei kuulla haukkuvan vierailun aikana. Leonardo ei välttämättä sovellu pikkulapsi perheeseen, mutta muutoin se varmasti sopisi monenlaiseen kotiin.

Leonardo on noin  35cm korkea ja poitsu painaa noin 10kg.

 

Päivitykset

30.11.2019
Leonardo saapui Suomeen omaan kotiinsa.

31.10.2019
Leonardo on varattu omaan kotiin.

4.10.2019
Leonardo tulee lähelle vieraita tervehtimään ja kulkee häntä heiluen ihmisen, vieraankin, vanavedessä. Leonardo jää sisäpihan isossa koira porukassa hieman muiden varjoon, mutta paria itseään pienempää koirakavereita se vähän komentaa. Sisäpihan portin takana käväisevälle miehelle on Leonardon mielestä myös syytä vähän haukkua. Tästä toimeliaasta persoonasta olisi monenlaiseen arkiseen puuhasteluun kaveriksi.

4.8.2019
Aktiivimme tapaavat Leonardon sisäpihalle Leo Jr:n kanssa. Se juoksentelee mielissään ensin pitkin poikin pihaa, tulee sitten syömään nameja vieraiden kädestä. Se antaa vähän koskea, mutta on tottumaton. Leonardo jää ihmisten viereen, se haistelee kengät ja paperit tarkkaan ja käyttää paljon nenää.

11.7.2019
Leonardo palaa etsimään omaa kotiaan. Sillä on Romaniassa testeissä todettu ESBL-bakteeria, joten tulevan perheen tulee tutustua aiheeseen huolellisesti ennen adoptointia.

26.6.2019
Leonardo on varattu omaan kotiin.

25.5.2019
Leonardo aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leonardo saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leonardo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Leonardon yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.