Päivitetty 15.12.2019

Kodin saanut koira: LITTLE MISS SUNSHINE (nyk. HILMA)


Syntymäaika: noin 12/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (M. G. Rescue)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta:
M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama tarha, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin.

Kuten niin monen muunkin koiran, myöskään pikkuisen Little Miss Sunshinen elämä ei alkanut aivan siten, kuten koiran elämän kuuluisi alkaa. Nuoresta iästään huolimatta Sunshine on ehtinyt tulla tiineeksi ja synnyttää yhden pennun. Sunshinen onneksi se pääsi pentuineen pois kunnalliselta tarhalta. Pienet pennut ovat kuitenkin erittäin alttiita tartuntataudeille ja valitettavasti Sunshinen pienenpieni Sunny-pentu oli liian heikko tähän maailmaan.

Kurjasta alusta huolimatta Sunshinen on vilkas ja iloinen, noin 10 kuukauden ikäinen uskomattoman kaunis tyttö. Aktiiviemme tavatessa Sunshinen syyskuussa 2019 se ei suoraan lähestynyt vieraita ihmisiä heti. Se kuitenkin haki herkkuja ihmisten kädestä ja haisteli innokkaasti vieraita sivuilta ja takaapäin. Voi olla, että virikkeetön ja stressiä helposti lisäävä tarhaympäristö tekee Sunshinesta hieman yliaktiivisen. Muiden koirien kanssa Sunshine tuntuu tulevan hyvin toimeen ja se vipeltääkin menemään muiden mukana kuin kala vedessä. Rauhallinen, virikkeistetty ja rutiininomainen kotiympäristö saisi varmasti ihmeitä aikaan. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Sunshine ei ole tottunut meille ihmisille itsestäänselviin asioihin kuten esimerkiksi sisätiloissa asumiseen. Sunshine tulee varmasti tarvitsemaan paljon positiivisia ja turvallisia kokemuksia uusista asioista sekä koiralähtöistä, johdonmukaista ja lempeää kohtelua. Sunshinesta voisi mahdollisesti saada innokkaan kaverin yhteiseen harrastukseen, kunhan se ensin saisi rauhassa tottua kotikoiran elämään ja uuteen perheeseensä. On vaikea kuvitella tätä vilkasta neitoa pelkkänä sohvaperunana, joten tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että Sunshine tulee varmasti tarvitsemaan virikkeitä ja aktiviteetteja.

Little Miss Sunshine on erittäin hoikka tyttö, tällä hetkellä n. 30-35 cm korkea ja painaa n. 8 kg. Sunshine tuskin kasvaa enää kovinkaan paljon ja tulee varmasti jämään suht’ pienikokoiseksi.

Päivitykset
14.11.2019
Juuri sopivasti ennen joulua Little Miss Sunshine lensi Suomeen oman perheensä luokse!

5.11.2019
Jipii, ihana Little Miss Sunshine on tänään varattu ikiomaan kotiin!

24.9.2019
Kuvankaunis Little Miss Sunshine aloitti kodinetsinnän adoptio-ohjelmassamme.
____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Little Miss Sunshine saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Miss Sunshine on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Little Miss Sunshine kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Little Miss Sunshinen yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.