Päivitetty 14.12.2019

Kodin saanut koira: TIPI (nykyisin Alma)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
09.10.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Eräänä päivänä pentutehtaasta tuotiin tarhalle neljä pientä chihuahuaa, Taku, Terho, Tipi ja Tiku, jotka olivat pentutehtaalle tarpeettomia. Koska Tipi on ollut pentutehtaassa huonoissa oloissa, voi olla että totuttaminen kotikoiran elämään vaatii tulevalta perheeltään erityistä kärsivällisyyttä.

Tipi on luonteeltaan reipas ja iloinen pikkuinen. Vaikka vieraat ihmiset selvästi jännittävät, Tipi antaa kuitenkin silittää itseään. Otathan selvää chihuahuasta rotuna ennen yhteydenottoa. Herttainen Tipi etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. Pienen koon vuoksi, Tipiä ei ensisijaisesti luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Tipillä on arviolta painoa noin 6 kg ja säkäkorkeutta 25 cm. Tipi on lihava ja se tulee vaatimaan tulevassa kodissaan laihdutuskuurin. Tipi on arviolta noin kolme vuotta vanha.

14.12.2019
Tipi nykyisin Alma lensi Suomeen omaan kotiinsa.

30.10.2019
Tipi on varattu omaan kotiin.

23.10.2019
Tipi on saanut valtavasti kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä emme ota enempää kyselyitä vastaan neidistä. Kiitos kaikille!

09.10.2019
Tipi on lisätty adoptio-ohjelmaan.
______________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tipi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tipi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tipin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.