Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: LOIMU


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta 
1.9.2021

One Rescue Associationin tarha Cosobassa, puolen tunnin matkan päässä Bukarestista, on Kulkurien pitkäaikainen ja vakituinen yhteistyötarha, jota ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut. Adina on tehnyt väsymätöntä eläinsuojelutyötä eläinlääkärin ammattinsa ohessa yli 20 vuotta ja useat sadat Kulkurien kautta vuosien aikana adoptoidut koirat ovat saaneet elämässään mahdollisuuden Adinan ansiosta. OR:n tarha on suurin yhteistyötarhamme. Siellä majoittuu jatkuvasti noin 350-400 koditonta koiraa, joista pentuja on yleensä yli 150. Adinan käsien kautta kulkevat myös kaikki adoptio-ohjelmamme koirat niiden valmistautessa adoptioon.

Loimun tiedossamme oleva tarina alkaa siitä, kun bukarestilainen nainen löysi Loimun kadulta kesällä ja toi sen Onevet-klinikalle jotta sen mikrosiru voitaisiin lukea ja omistaja löytää. Vaikuttihan koira siistihköltä, avoimelta ja puhdasrotuiselta, eli sillä saattaisi hyvinkin olla omistaja. Siru löytyi ja omistajan tiedot, mutta häntä ei useista yrityksistä ja some-kuuluttamisestakaan huolimatta tavoitettu. Lopulta eläinpoliisi vei Loimun kunnalliselle tarhalle, josta omistaja voisi yhä koiraansa etsiä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, ja sen kuullessaan eräs Onevet-klinikan työntekijä meni ja haki Loimun takaisin klinikalle, sillä koko klinikan henkilökunta oli kiintynyt siihen. Hakiessaan Loimua ulos kunnalliselta tarhalta työntekijä kuuli, että he olivat aikoneet teetättää Loimulla pentuja myyntiin sen ilmeisen puhdasrotuisuuden takia, joten oli todellinen tuplaonni että tuo suunnitelma estyi.

Niin Loimu päätyi One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan, missä me tapasimme sen vieraillessamme Romaniassa elokuussa 2021.

Loimu on saksanpaimenkoira parhaimmillaan. Stressaavissakin tarhaolosuhteissa se vaikuttaa ihmeellisen tasapainoiselta. Loimu tervehtii avoimesti uusia häkkiinsä tulevia vieraita ihmisiä ja nauttii silminnähden ihmisten seurasta, huomiosta ja rapsutuksista. Loimu antaa käsitellä itseään miten vain ja lievän pakotteen alla (hampaita tarkistaessa) Loimu ei paineistu vaan tyytyy tilanteeseen ja sitten pyrkii lievästi poistumaan epämiellyttävästä tilanteesta ilman minkäänlaista aggressiota tai paniikkia.

Klinikan henkilökunta kertoo että Loimu kävelee hihnassa hyvin ja osaa ainakin istu- ja maahan-käskyt. Loimulla onkin mitä todennäköisimmin todella ollut omistaja ja koti, josta se on syystä tai toisesta hylätty.

Loimu on luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja aktiivinen. Se tarvitsee kodin, jossa sille voidaan tarjota virikkeitä, liikuntaa ja yhdessä tekemistä, sekä lempeää, positiivisuuteen perustuvaa koulutusta. Vaikka Loimu onkin puhdasrotuinen, se adoptoidaan rescuekoirana ja näinollen virallisesti “sekarotuisena”.

Loimu asuu tarhalla tällä hetkellä yksin häkissään, mutta sen mitä tiedämme, se on suhtautunut rauhallisesti muihin koiriin. Loimua voitaisiin ajatella joko ainoaksi koiraksi tai uroksen kaveriksi. Loimu ei vaikuta olevan erityisen kova haukkumaan, joten asumismuoto voisi olla mikä tahansa. Tärkeintä on, että Loimu löytää ehdottoman motivoituneen ja sitoutuneen kodin loppuelämäkseen.

Loimulla on edessä muutamia pieniä hampaita, joiden hoidattamiseen on hyvä varautua ja takana sillä on hammaskiveä, joka olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti.

Loimu on narttu, jolla on korkeutta noin 65 cm ja painoa noin 33 kiloa.

Päivitykset

29.11.2021
Loimu matkusti omaan kotiin Suomeen 27.11.2021.

7.10.2021
Loimu on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Loimu <3

1.9.2021

Loimu aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Loimu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Loimu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.