Kodin saanut koira: SOLO

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
28.8.2021

Solo löydettiin alkuvuodesta 2021 puistosta Bukarestissa, eikä kukaan kaivannut sitä. Se oli luultavimmin ollut ennen omistettu koira, mutta hylätty sittemmin tuntemattomasta syystä. Solon löytänyt eläinsuojelija yritti löytää sille kotia siinä kuitenkaan onnistumatta, joten hän otti lopulta yhteyttä One Rescue Associationin Adinaan, joka lupasi ottaa Solon turvaan Cosoban tarhalle.

Adina Vladut on eläinlääkäri ja pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa ja kuten kuvitella saattaa, se on hyvin stressaava paikka koirille. Stressi näkyy myös Solossa, saksanpaimenkoiralle tyypilliseen tapaan se on aktiivinen ja energinen koira, jolle elämä häkissä on raskasta. Solo onkin varsin kierroksilla ja siitä näkee ettei se voi tarhaolosuhteissa hyvin. Onneksi Solo onkin loppukesästä siirretty tarhalla rauhallisempaan paikkaan. Kaikesta huolimatta Solo on hyvin ystävällinen ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan, se on avoin ja helposti luettavissa, eikä lainkaan arka. Toki uudessa elämässään se tulisi kohtaamaan monia ennen kokemattomiaan asioita ja tilanteita, ja tällöin se voisi vaatia normaaliin tapaan totuttelua kaikkeen uuteen, mutta uskon että Solo on erittäin hyvin kannustettavissa ja motivoitavissa kaikkeen yhteiseen tekemiseen.

Solo on noin viisi-vuotias steriloitu narttu. Se painaa noin 25 kiloa ja on noin 55 cm korkea. Solo on menettänyt todennäköisesti tapaturmaisesti aiemmassa elämässään toisen silmänsä. Silmä ei vaadi toimenpiteitä ja Solo näkee normaalisti toisella silmällään. On myös hyvä muistaa, että koiralle aisteista kuulo ja ylivoimaisesti hajuaisti ovat tärkeimpiä, joten yhden silmän puuttuminen ei juurikaan merkittävästi vaikuta Solon elämään.

Solo on ainakin tällä hetkellä tarhalla niin stressaantunut, että se ei kykene suhtautumaan muihin koiriin positiviisesti, vaan haukkuu ja räyhää niille jos muita koiria tulee sen häkin lähelle. Tämä saattaa olla asia, johon kierrosten alas saaminen ja koulutus hyvinkin auttavat, mutta lähtökohtaisesti etsimme Sololle kotia vain ainoana koirana.

Solo etsii paimenkoirista kokemusta omaavaa omistajaa, jolla on resursseja tarjota Sololle sen tarvitsema virikkeellinen, aktiivinen elämä. Solo tulee varmasti tarvitsemaan paljon peruskoulutusta, jonka tulee tapahtua ainostaan koiralähtöisin, positiivisin metodein. Soloa ei luovuteta kerrostaloon eikä lapsiperheeseen.

Päivitykset

29.11.2021
Solo pääsi pitkän odotuksen jälkeen omaan kotiin 27.11.2021.

7.10.2021
Solo on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Solo <3

28.8.2021
Tapasimme Solon Romaniassa matkallamme elokuun lopulla. Solo on siirretty häkkirivistöstä asumaan vanhaan latoon, koska jatkuva yletön tarhan meteli, satojen koirien haukkuminen ja yleinen kaaos vaikuttivat Soloon hyvin stressaavasti. Ladossa se saa olla enemmän rauhassa, mutta miinuksena siellä ihmiskontaktit ovat vähemmässä.

Solo saapuu tapaamaan meitä innokkaasti hoitajansa Fanen taluttamana. Solo tulee suoraan luoksemme ja nojautuu syliin hetkeäkään epäröimättä, vaikka olemme sille täysin vieraita ihmisiä. Solo onkin ihmisten kanssa todella avoin, sosiaalinen ja ystävällinen. Solo olisi varmasti helposti motivoitavissa mihin vain yhteiseen tekemiseen positiivisesti kannustaen ja palkaten.

Aidan toisella puolella oleviin koiriin Solo suhtautuu rauhallisemmin kuin olisimme olettaneet, mutta edelleen toistaiseksi etsimme Sololle kotia vain ainoana koirana tai tasapainoisen uroksen seuraa voidaan harkita, mikäli kodissa on hyvin eristystilaa ja omistajalla paljon kokemusta ja ymmärrystä että koirien yhteensovittaminen voi ottaa reilustikin aikaa.

Kaunis ja hyvin ihmisrakas Solo kaipaa todenteolla omaa kotia ja omia ihmisiä. Toivottavasti se vielä sellaiset löytäisi.

Lisätty Sololle uusia kuvia ja videoita.

7.4.2021
Solosta on lisätty maaliskuun lopulta muutamia uusia kuvia ja video.

25.2.2021
Solo aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Solo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Solo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Salla Honkapää

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: