Kodin saanut koira: LUDDE

Syntymäaika: 12/2019
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.9.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Ludde on noin puolitoistavuotias uroskoira, joka löytyi kevään aikana Carpen tarhalle johtavalta tieltä. Carmen oli saapumassa tarhalle, kun hän huomasi iloisen Ludden tiellä ja otti ihmisläheisen koiran kyytiinsä. Carmen arvelee, että Ludden entinen omistaja tietoisesti hylkäsi koiran tarhan läheisyyteen. Tämä on ikävä kyllä melko tavallinen käytäntö Romaniassa.

Luddea kuvaillaan sosiaaliseksi, iloiseksi ja kultaiseksi koiraksi. Ludde on selkeästi tottunut toimimaan ihmisten kanssa, eikä sitä ainakaan tarhalla jännitä sen häkkiin saapuvat vieraat ihmiset. Päin vastoin, Ludde ottaa kaikki tyypit ilolla vastaan, häntä heiluen. Vaikka Ludde innostuu kovasti sitä tapaamaan tulleista ihmisistä, ei se kuitenkaan mene vierailijoista ylikierroksille, vaan ottaa heidät vastaan lempeän kohteliaasti.

Ludde vaikuttaa olevan iloinen ja leikkisä luonne, joka rakastaa huomiota, rapsutuksia ja yhdessäoloa ihmisen kanssa. Sitä kuvaillaankin hyvin tasapainoiseksi koiraksi, joka varmasti voisi sopia monenlaiseen perheeseen. Toisten koirien kanssa Ludde tulee myös hyvin juttuun.

Ludde ei tarhalla erityisemmin hauku.

Tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon, että hylätyksi tullut Ludde voi tarvita lempeää opastusta ja aikaa opetellessaan esimerkiksi yksinolon saloja. Luottamuksen palautuminen siihen, ettei sitä taas tulla hylkäämään, voi vaatia jonkin verran aikaa ja treeniä, mutta olemme varmoja, että Luddesta kotona kuoriutuu rakastava ja iloinen elämänkumppani jollekin onnekkaalle ihmiselle.

Ludde on siro, keskikokoinen nuorukainen. Sillä on korkeutta arviolta noin 45 cm ja painoa 13 kiloa.

Päivitykset

25.9.2021
Tänään koitti se päivä, kun Ludde saapui Suomeen omaa perhettään ilahduttamaan. Onnea tulevaan elämääsi Ludde!

29.8.2021
Ludde sai tänään kuulla Suomesta ihania uutisia: se on varattu ja sitä odottaa ikioma koti!

28.7.2021
Ludde aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ludde saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ludde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ludden yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: