Päivitetty 18.12.2021

Kodin saanut koira: VASILISA (Katinkan pennut) (nyk. Dina)


Syntymäaika: 5/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
ei steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

22.9.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yksi Ioanan hoivissa olevista koirista on Katinka, joka synnytti vajaa puoli vuotta sitten seitsemän pentua. Onnekseen Katinka päätyi synnyttämään pentunsa Ioanan kaverin tontin edustalle. Tämä kaveri soitti Ioanalle, kun ei enää voinut pitää isoa katrasta tontillaan, ja niinpä Katinka ja pennut saapuivat Cosoban tarhalle Ioanan vuokrapaikalle 2. heinäkuuta. Siellä Katinka asuu pentujensa kanssa samassa aitauksessa. Katinkan pennuista kolme on tyttöjä ja neljä poikia ja ne ovat tällä hetkellä noin 4-5 kuukauden ikäisiä pieniä palleroita. Pennuista kaikki tytöt (Mariya, Ekaterina ja Vasilisa) aloittivat kodin etsimisen jo syyskuun puolella ja pojista kolme (Nikolay, Fedor ja Artyom) pääsee aloittamaan kodin etsimisen nyt, lokakuun alkupuolella. Yksi poikapentu jää vielä odottelemaan ohjelmaan lisäämistä. 

Kaikki Katinkan kaikki pennut ovat reippaita ja aktiivisia pikkuriiviöitä! Häkissä käykin aikamoinen kuhina, kun pentuset hyörivät ja tohottavat Kulkurien aktiivien ympärillä vierailun aikana. Pennut leikkivät mielellään keskenään, mutta ovat myös sosiaalisia ja avoimia vierailijoita kohtaan. Kuvista voi kuitenkin helposti huomata, että ihmisten käsittelyyn pennut eivät ole tottuneet ja monella pennulla onkin suorastaan jähmettynyt ilme kuvissa, joissa ne ovat aktiivien sylissä. Videoilta kuitenkin huomaa, että pennut eivät ole mitenkään arkoja vieraiden ihmisten läsnäollessa. 

Varsinaisia luonne-eroja on vaikeaa nähdä pennuista vierailun tai videoiden perusteella eikä Ioanakaan osannut varsinaisesti nimetä pentujen väliltä suuria eroja. Pennuista erottuu oikeastaan vain yksi uros, joka on jatkuvasti tunkemassa aktiivin syliin! Kaiken kaikkiaan pentuja voisi siis kuvailla “peruspennuiksi”. Vasilisa on vaaleanruskea pentu, jolla musta naamio, jossa valkoinen piirto keskellä. Videolla sen voi nähdä hyppimässä aktiivia päin ja lipomassa aktiivin kättä. Välillä Vasilisa kuitenkin poistuu ja ravistelee itseään – taisi olla vähän jännittävää uuden ihmisen tapaaminen!

Pentujen emo Katinka on kooltaan n. 35 cm ja 8-9 kg, mutta pennuista tulee mitä luultavimmin vähän suurempia kuin niiden emo. Pennut painavat tällä hetkellä saman verran emonsa kanssa, joten aikuisena ne ovat mitä luultavimmin pieniä keskikokoisia eli kenties kokoluokaltaan n. 45 cm ja 15 kg. Kokoarvio on kuitenkin vain suuntaa-antava. 

Vasilisa voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Vasilisa on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Vaikka Vasilisa vaikuttaa tarhalla reippaalta, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Useimmat isosta pentueista olevat pennut kokevat sopeutumisvaikeuksia joutuessaan eroon muista pennuista. Ymmärryksen lisäksi Vasilisan tulevalla perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria jaksaa pienen pennun keksintöjä. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

 

Päivitykset

18.12.201
Vasilisa saapui Suomeen ja omaan kotiin!

28.10.2021
Vasilisa varattiin omaan kotiin!

10.10.2021
Lisätty tyttöjen veljet adoptio-ohjelmaan!

22.9.2021
Vasilisa aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Vasilisa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Vasilisa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vasilisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vasilisan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.