Kodin saanut koira: EKATERINA (Katinkan pennut) (nyk. Helmina)

Syntymäaika: 5/2021
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

10.10.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Yksi Ioanan hoivissa olevista koirista on Katinka, joka synnytti vajaa puoli vuotta sitten seitsemän pentua. Onnekseen Katinka päätyi synnyttämään pentunsa Ioanan kaverin tontin edustalle. Tämä kaveri soitti Ioanalle, kun ei enää voinut pitää isoa katrasta tontillaan, ja niinpä Katinka ja pennut saapuivat Cosoban tarhalle Ioanan vuokrapaikalle 2. heinäkuuta. Siellä Katinka asuu pentujensa kanssa samassa aitauksessa. Katinkan pennuista kolme on tyttöjä ja neljä poikia ja ne ovat tällä hetkellä noin 4-5 kuukauden ikäisiä pieniä palleroita. Pennuista kaikki tytöt (Mariya, Ekaterina ja Vasilisa) aloittivat kodin etsimisen jo syyskuun puolella ja pojista kolme (Nikolay, Fedor ja Artyom) pääsee aloittamaan kodin etsimisen nyt, lokakuun alkupuolella. Yksi poikapentu jää vielä odottelemaan ohjelmaan lisäämistä. 

Kaikki Katinkan kaikki pennut ovat reippaita ja aktiivisia pikkuriiviöitä! Häkissä käykin aikamoinen kuhina, kun pentuset hyörivät ja tohottavat Kulkurien aktiivien ympärillä vierailun aikana. Pennut leikkivät mielellään keskenään, mutta ovat myös sosiaalisia ja avoimia vierailijoita kohtaan. Kuvista voi kuitenkin helposti huomata, että ihmisten käsittelyyn pennut eivät ole tottuneet ja monella pennulla onkin suorastaan jähmettynyt ilme kuvissa, joissa ne ovat aktiivien sylissä. Videoilta kuitenkin huomaa, että pennut eivät ole mitenkään arkoja vieraiden ihmisten läsnäollessa. 

Varsinaisia luonne-eroja on vaikeaa nähdä pennuista vierailun tai videoiden perusteella eikä Ioanakaan osannut varsinaisesti nimetä pentujen väliltä suuria eroja. Pennuista erottuu oikeastaan vain yksi uros, joka on jatkuvasti tunkemassa aktiivin syliin! Kaiken kaikkiaan pentuja voisi siis kuvailla “peruspennuiksi”. Ekaterina on vaalean ruskea pentu, jolla vaalea läntti rintakehässä ja hento vaalea piirto kuonosta ylöspäin. Videolla sen voi nähdä pyörimässä muiden pentujen joukossa nenä maassa – kenties se etsi aktiiveilta pudonneita nameja? 

Pentujen emo Katinka on kooltaan n. 35 cm ja 8-9 kg, mutta pennuista tulee mitä luultavimmin vähän suurempia kuin niiden emo. Pennut painavat tällä hetkellä saman verran emonsa kanssa, joten aikuisena ne ovat mitä luultavimmin pieniä keskikokoisia eli kenties kokoluokaltaan n. 45 cm ja 15 kg. Kokoarvio on kuitenkin vain suuntaa-antava. 

Ekaterina voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Ekaterina on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Vaikka Ekaterina vaikuttaa tarhalla reippaalta, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Useimmat isosta pentueista olevat pennut kokevat sopeutumisvaikeuksia joutuessaan eroon muista pennuista. Ymmärryksen lisäksi Ekaterinan tulevalla perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria jaksaa pienen pennun keksintöjä. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

 

Päivitykset

27.11.2021
Ekaterina saapui Suomeen omaan kotiinsa!

28.10.2021
Ekaterina varattiin omaan kotiin!

10.10.2021
Lisätty tyttöjen veljetkin adoptio-ohjelmaan.

22.9.2021
Ekaterina aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ekaterina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Ekaterina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ekaterina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ekaterinan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: