Päivitetty 29.12.2016

Kodin saanut koira: LUKE


Syntymäaika: Noin 2011
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kastroitu

19.10.2016
Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kaupungin rankkurit ”siivoavat” katuja säännöllisesti ja koirat otetaan brutaalisti kiinni ja mikäli nämä selviävät rankkureiden käsittelystä, ne heitetään Târgovișten kunnalliselle tarhalle. Koirien onneksi kaupungissa asuu myös muutamia eläinsuojelijoita, joista yksi on Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela asuu iäkkäämän äitinsä kanssa pienessä omakotitalossa. Heillä on käytössä myös oma aidattu piha, jossa koirat saavat liikkua vapaana. Mihaela yrittää myös aina totutella koiria pantaan ja hihnakävelyyn, jotta nämä asiat sitten olisivat koiralle helpommat sen kotiutuessa.

Mihaelan luona omaa kotia odottaa nyt myös suloinen partanaama Luke. Luke asui erään toisen koiran kanssa onkalossa pellolla tien varressa. Tämä toinen koira, Willy, lensi juuri omaan kotiinsa Suomeen ja nyt olisi Luken vuoro.  Luke tuli heti iloisesti Mihaelan luokse kun hän pysähtyi pellon reunaan ja rupesi sitä kohti huhuilemaan. Se oli sen verran hyvässä kunnossa että sillä on luultavasti ollut koti tai ainakin joku on siitä huolehtinut. Luke on hyvin lempeä, ystävällinen ja kiltti koira. Se on rakastava ja hellyydenkipeä.

Ikää Lukella on arviolta noin 5 vuotta ja kooltaan poika on keskikokoinen, noin 45cm, 14kg.

Luke tulee hyvin toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Iloinen ja positiivinen touhupakkaus joka mieluusti hyörii mukana touhuamassa. Ihmisrakas ja tällä hetkellä Luke ottaa kaikki avosylin vastaan.

3.12.2016
Hyviin uutisiin on ihana lopettaa päivä. Luke varattiin juuri siihen ikiomaan kotiin, jossa ikioma perhe jo kovasti odottaa jätkää. Onnea kaikille osapuolille 🙂 !

29.12.2016
Luke saapui Suomeen ja oman perheensä luokse eilen, 28.12.2016. Yhteiselo on lähtenyt kivasti käyntiin ja Luke onkin jo löytänyt sohvapaikan itselleen 😉


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luke saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luke on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Luken yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.