Päivitetty 14.07.2018

Varattu koira: LUNGIALETU


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
24.6.2018
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVet ylläpitää Cosoban kylässä tarhaa, jossa on satoja koiria odottamassa sitä päivää, kun ne pääsevät matkaamaan omaan kotiinsa. Moni entisistä cosobalaisista tarhakoirista onkin muuttanut Suomeen viettämään lokoisaa kotikoiran elämää. Toinen toistaan persoonallisemman oloiset ja näköiset hännänheiluttajat kuitenkin ovat vielä vailla oman ihmisen lepertelyjä, namien piilotusta ja sohvaa, jolle karvojaan voisi pudotella. OneVetin koiratarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Yksi hurmaavista tarhalta itsensä löytäneistä koirista on Lungialetu.

Lungialetu päätyi Cosobaan, kun läheisessä kylässä asunut omistaja hylkäsi koiran tarhan  portille. Koira otettiin tietysti tarhalle etsimään uutta kotia ja se nimettiin edellisen kotikylänsä mukaan Lungialetuksi. Lungialetu on avoin, iloinen ja ystävällinen pieni koiruus, jonka olemus on kerrassaan sympaattinen. Se vispaa häntäänsä minkä ehtii saadakseen ihmisen huomion ja rapsutuksia. Lungialetu jakaa häkkinsä kahden muun koiran kanssa ja se tulee kivasti toimeen muiden koirien kanssa. Toisinaan ruoka saattaa kuitenkin aiheuttaa tälle pikku herralle kiukunpuuskia muita koiria kohtaan, joten tulevan kodin on hyvä pohtia asiaa, jos Lungialetulla on koirakavereita Suomessa odottelemassa. Ihmisiä kohtaan Lungialetu on ollut tarhalla vain oma iloinen itsensä.

Lungialetu painaa 7-8 kiloa ja se on noin 30cm korkea. Sen iäksi on arvioitu 2-3 vuotta.

 

Päivitykset
14.7.2018
Ihana Lungialetu varattiin tänään ikiomaan kotiinsa, jossa häntä jo kovasti odotetaan.

 

24.6.2018
Lungialetu on aloittanut oman kodin etsimisen.

 

________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lungialetu saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lungialetu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lungialetun yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.