Kodin saanut koira: MINKA

Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
26.6.2018

Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Sen lisäksi että Romaniassa hylätään lemmikkejä kadulle, jossa ne lisääntyvät hallitsemattomasti ilman sterilointeja, on myös pentutehtailu ongelma. Pentutehtaassa koiran elämällä ei ole muuta merkitystä kuin tuottaa lisää pentuja, ja kun koirasta ei enää ole hyötyä se hylätään. Pentutehtaasta on selvinnyt myös nyt adoptio-ohjelmaan tuleva White Family ja Minka.

Minka on joukon rauhallisemmasta päästä, eikä se välitä juurikaan vieraista. Pienessä tilassa on samaan aikaan useita koiria sekä ihmisiä, jolloin Minka yrittääkin poistua omaan rauhaansa. Kesän kuumuudessa Minka yrittää kaivaa itselleen viileämpää kuoppaa olkien sekaan ja olla välittämättä muiden touhuista. Minka antaa käsitellä itseään, vaikka ei siitä nautikaan. Kuten muutkaan White Familyn koirat, ei myöskään Minka hauku. On mahdollista, että koirilta on äänihuulet katkaistu. Minka on noin 3-vuotias, 25-30 cm ja 5-6 kg. Minkan tunnistaa videolta keltaisesta kaulapannasta.

 

Päivitykset
26.9.2018
Vihdoin myös Minkan onni on kääntynyt ja tämä sympaattinen tyttö on varattu ikiomaan kotiinsa!

23.9.2018
Kun kaikki muut White Familyn koirat ovat jo löytäneet oman kodin, on Minka jäänyt tarhalle yksin. Tarhalta kerrotaankin, että Minka on selvästi allapäin jäätyään yksin ja oman kodin löytäminen on entistä tärkeämpää. Minka selvästi kaipaa seuraa ja kotona Minkalla voisikin olla koirakaveri odottamassa, jottei yksinäisyys pääse yllättämään. Yllätyksiä on kyllä muuten luvassa, sillä Minka onkin matkustamassa Suomeen kotihoitoon 29.9. Hienoa tietysti olisi, jos Minka pääsisikin suoraan omaan kotiinsa.

31.7.2018
Minka on ollut Kulkurien adoptio-ohjelmassa nyt noin kuukauden. Tänä aikana myös Minka on reipastunut ja on edelleen omaa kotia vailla. Minkalta löytyi päästä pieni rasvapatti, mutta tällä hetkellä patti on pienenemään päin. Minka ei aristele juurikaan kosketusta, mutta sylissä oleminen oli hieman epämukavaa, mutta ei mahdotonta. Minka tarvitsisi enää oman kodin ja ihmisen, joka käyttäisi aikaa luodakseen lujan luottamussuhteen Minkaan. Ympäristön muuttuessa ja luottamuksen kasvaessa myös Minkasta varmasti kuoriutuu aina vain reippaampi ja iloisempi tyttönen.

26.6.2018
Minka aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Minka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Minkan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: