Kodin saanut koira: MIO, SUOMESSA

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Perustiedot
7.6
.2018
Loppuvuodesta 2015 eräs saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot olivat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat, noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Yksi näistä koirista on ihana surusilmä Mio.

Mio on aikaisemmin ollut hieman pomotteleva muita koiria kohtaan ja haukkui jonkin verran. Ajan kanssa tämä on vähentynyt, kaunokainen on sosiaalistunut hienosti, ja istuu nyt mukavasti tarhan suureen koiralaumaan. Ystävällinen Mio antaa käsitellä itseään hyvin ja rapsutellessa se kaivaa päänsä ihmisen syliin. Se on rauhallinen koira, joka on päässyt jo menestyksekkäästi harjoittelemaan hihnassa kulkemistakin. Miolla on ollut ilmeisesti allergiaa, mikä näkyy ihon rikkoutumisena, tällä hetkellä oireita ei kuitenkaan näyttäisi olevan. Hampaissa on jonkin verran kiillevaurioita, ja voikin olla, että Mio on joskus sairastanut penikkataudin. Muita oireita sille ei kuitenkaan ole taudista jäänyt.

Mio tuli Suomeen kotihoitoon 19.5 ja oppi nopeasti kotikoiran tavoille. Mio on sisäsiisti ja myös yksiolo sujuu ongelmitta. Hihnassa kulkeminen sujuu hyvin, eikä hoitotoimenpiteidenkään kanssa ole ollut ongelmia. Mio on siis tiivistetysti kiltti, tasapainoinen ja hellyydenkipeä, melko lailla valmis kotikoira, joka sopisi varmasti hyvin myös ensimmäiseksi koiraksi.

Mio on testattu multiresistenttien bakteerien osalta ja sen on todettu olevan ESBL-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä. Mio tullaan uudelleentestaamaan säännöllisesti ja sen kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa. Ensimmäinen uusintatestaus tehtiin 20.6 ja sen tulos oli negatiivinen. Myös seuraavien kahden testin tulee olla negatiiviset, jotta koiran voidaan sanoa puhdistuneen ESBL:stä, mutta Mion osalta tilanne näyttää nyt hyvältä.

Kaunis Mio on keskikokoinen koira, joka on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kg.

 

Päivitykset
17.9.2018
Mio on siirtynyt oman perheensä luo, onnea kodille!

13.8.2018
Ihana Mio on varattu omaan kotiinsa.

12.7.2018
Mio on ollut kotihoidossa nyt vajaat pari kuukautta ja siitä on kuoriutunut varsin persoonallinen koira! Vaikka Mio on yleisesti ottaen hyvin rauhallinen koira, saa se välillä päähänsä esimerkiksi hypätä sohvan takaa suoraan selkänojalle aiheuttaen harmaita hiuksia perheen toiselle koiralle, jolle omat resurssit ovat tärkeitä. Mio tykkää myös leikkimisestä sekä lenkkeilystä, eikä se olekaan pelkkä sohvaperuna, vaikka erittäin hyvin tämä hellyydenkipeä tapaus sitäkin virkaa hoitaa. Mökkisaaren eristyksissä Mio on myös päässyt nauttimaan vapaana olosta ja kiltti Mio seurailee nätisti porukan mukana.

Saimme myös hyviä uutisia Mion terveyden osalta, multiresistenttien bakteerien uusintatesteissä Mio todettiin negatiiviseksi ESBL:n osalta. Edessä on vielä kaksi testiä, joiden tulisi olla negatiiviset, ennen kuin voidaan todeta Mion puhdistuneen, mutta tällä hetkellä näyttää siis hyvältä.

26.6.2018
Mio jatkaa elämäänsä kotihoidossa ja onkin päässyt jo nauttimaan mökkireissustakin. Uimaan ei herra aivan uskaltanut mennä, vaan tyytyi ihmettelemään koirakaverin uiskentelua. Mio pääsi kokeilemaan myös veneilyä, mikä sujuikin hienosti, autoilua taas pitää vielä hieman harjoitella, sillä siellä Mio kärsii ainakin vielä matkapahoinvoinnista. Muutoin Mio on edelleen yhtä hurmaava kuin ennenkin, se ottaa selvästi kaiken ilon siitä, että vihdoin on rapsutuksia tarjoilla ja tunkeekin heti tilaisuuden tullen mahdollisimaan lähelle rapsutettavaksi, mieluiten syliin asti. Jos rapsuttaja meinaa lopettaa, työntää Mio heti päänsä käden alle vaatien lisää.

7.6.2018
Ihana Mio on nyt ollut Suomessa kotihoidossa pian kolme viikkoa, eikä sen suurempia ongelmia ole tullut vieläkään vastaan. Mio on ollut ensimmäisen viikon jälkeen täysin sisäsiisti ja hihnassa se kulkee hyvin, mitä nyt joskus pitää pienemmille koirille hieman haukkua. Tämä onkin oikeastaan ainoa haaste, joka kotihoitopaikassa on tähän mennessä tullut vastaan, sillä muuten on lähinnä ihmetyttänyt vain Mion kiltteys ja tasapainoisuus. Herra antaa hienosti käsitellä itseään, ja pesut ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat oikein hyvin, eikä yksinolonkaan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, kotiintullessa tullaan vastaan venytellen ja häntää heiluttaen. Mio on hellyydenkipeä ja tulee mielellään lähelle ja syliin rapsuteltavaksi. Tämä upea herra olisi siis jo kaikin puolin valmis kotikoira, enää se ikioma koti puuttuu.

24.5.2018
Mion on nyt muutaman päivän ajan kerennyt ihmettelemään hoitopaikkaansa ja vaikka pientä stressiä suuresta elämänmuutoksesta on toki nähtävissä, on Mio aloittanut uuden elämänsä hämmästyttävän reippaasti. Mio on aivan yhtä hurmaava, reipas ja tasapainoinen kuin mitä se on ollut tarhaoloissakin. Se tulee myös hyvin juttuun kotihoitopaikan narttukoiran kanssa. Mio on kotihoidossa Helsingissä melko vilkkaalla alueella, mutta sielläkin se lenkkeilee jo aivan muina koirina, Mio siis sopisi varmasti oikein hyvin myös kaupunkilaiskoiraksi. Sisäsiisteysasioita vielä hieman harjoitellaan.

Mio testattiin myös multiresistenttien bakteerien osalta ja sen todettiin olevan ESBL-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä. Mio tullaan uudelleentestaamaan säännöllisesti ja sen kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa.

19.5.2018
Mio lensi tänään kotihoitopaikkaansa Helsinkiin ja lentoboksista asteli melkoisen reipas koira, joka hurmasi kaikki tasapainoisuudellaan ja lempeydellään. Ihanan Mion kuulumisia päivitetään lisää kunhan se on kerennyt hieman asettua hoitopaikkaansa.

4.5.2018
Mio on taas askeleen lähempänä määränpäätään, se pääsee lentämään Suomeen kotihoitoon 19.5. Parasta tietenkin olisi, jos upea Mio pääsisi lentämään suoraan ikiomaan kotiinsa!

24.3.2018
Mioa voi yrittää loputtomiin kuvailla sanoin, se on edelleen yhtä tasapainoinen, rauhallinen, iloinen, reipas ja ihana kuin ennenkin. Mion kauniista silmistä voi yrittää ottaa kuvia ja olemusta voi yrittää videoida. Mutta mikään näistä ei riitä lähellekään kuvaamaan sitä, miten Mio osaa olla läsnä, kuinka se osaa katsoa surusilmillään ja kuinka silloin tuntuu, että koko muu maailma pysähtyy. Mio on pahaksi onnekseen sattunut syntymään mustaksi keskikokoiseksi koiraksi, joka on helppo ohittaa koiria katsellessa, mutta olisiko pian jo surusilmän vuoro päästä omaan kotiinsa, jossa nähtäisiin sen tavallisen ulkokuoren läpi?

24.1.2018
Lisätty aina yhtä tasapainoiselle ja kauniille Miolle uusia kuvia sekä video. Mistä löytyisi tämän hurmurin oma perhe?

8.11.2017
Ihana Mio tavattiin tällä kertaa sisätiloissa, koska ulkona alkoi tulla jo pimeä. Omituisesta tilanteesta huolimatta kaunokainen on aivan yhtä ihana ja avoin kuin ennenkin. Mio vaikuttaa melko rauhalliselta koiralta, eikä se meinaa saada tälläkään kertaa rapsutuksista tarpeekseen.

18.9.2017
Suurisydäminen Mio hurmasi Kulkurien aktiivit jälleen syyskuisella Romanian reissulla! Nallekarhu tulee reippaasti rapsuteltavaksi ja jää nauttimaan huomiosta pitkäksi aikaa. Mion ilakonti ja positiivinen asenne on selvästi tarttuvaa ja se jakaakin elämäniloaan kaikille halukkaille. Mio on koira, jota voisi halailla päivät pitkät kyllästymättä koskaan ja se selvästi itsekin nauttii läheisyydestä. Missäköhän olisi hurmurin oma perhe, joka näkisi suurtakin suuremman sydämen tuon kovin tavallisen ulkomuodon alla?

 

________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mio saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1691301667601167/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: