Päivitetty 24.05.2018

Kotia etsivä koira: MIO, SUOMESSA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot
24.3
.2018
Loppuvuodesta 2015 eräs saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot olivat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat, noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Yksi näistä koirista on ihana surusilmä Mio.

Mio on aikaisemmin ollut hieman pomotteleva muita koiria kohtaan ja haukkui jonkin verran. Ajan kanssa tämä on vähentynyt, kaunokainen on sosiaalistunut hienosti, ja istuu nyt mukavasti tarhan suureen koiralaumaan. Ystävällinen Mio antaa käsitellä itseään hyvin ja rapsutellessa se kaivaa päänsä ihmisen syliin. Se on rauhallinen koira, joka on päässyt jo menestyksekkäästi harjoittelemaan hihnassa kulkemistakin. Miolla on ollut ilmeisesti allergiaa, mikä näkyy ihon rikkoutumisena, tällä hetkellä oireita ei kuitenkaan näyttäisi olevan. Hampaissa on jonkin verran kiillevaurioita, ja voikin olla, että Mio on joskus sairastanut penikkataudin. Muita oireita sille ei kuitenkaan ole taudista jäänyt. Mio vaikuttaa tasapainoiselta kaverilta ja se voisikin sopia myös ensimmäiseksi koiraksi.

Mio on testattu multiresistenttien bakteerien osalta ja sen on todettu olevan ESBL-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä. Mio tullaan uudelleentestaamaan säännöllisesti ja sen kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa.

Kaunis Mio on keskikokoinen koira, joka on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kg.

 

Päivitykset
24.5.2018
Mion on nyt muutaman päivän ajan kerennyt ihmettelemään hoitopaikkaansa ja vaikka pientä stressiä suuresta elämänmuutoksesta on toki nähtävissä, on Mio aloittanut uuden elämänsä hämmästyttävän reippaasti. Mio on aivan yhtä hurmaava, reipas ja tasapainoinen kuin mitä se on ollut tarhaoloissakin. Se tulee myös hyvin juttuun kotihoitopaikan narttukoiran kanssa. Mio on kotihoidossa Helsingissä melko vilkkaalla alueella, mutta sielläkin se lenkkeilee jo aivan muina koirina, Mio siis sopisi varmasti oikein hyvin myös kaupunkilaiskoiraksi. Sisäsiisteysasioita vielä hieman harjoitellaan.

Mio testattiin myös multiresistenttien bakteerien osalta ja sen todettiin olevan ESBL-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista voi lukea lisää esimerkiksi täältä. Mio tullaan uudelleentestaamaan säännöllisesti ja sen kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa.

19.5.2018
Mio lensi tänään kotihoitopaikkaansa Helsinkiin ja lentoboksista asteli melkoisen reipas koira, joka hurmasi kaikki tasapainoisuudellaan ja lempeydellään. Ihanan Mion kuulumisia päivitetään lisää kunhan se on kerennyt hieman asettua hoitopaikkaansa.

4.5.2018
Mio on taas askeleen lähempänä määränpäätään, se pääsee lentämään Suomeen kotihoitoon 19.5. Parasta tietenkin olisi, jos upea Mio pääsisi lentämään suoraan ikiomaan kotiinsa!

24.3.2018
Mioa voi yrittää loputtomiin kuvailla sanoin, se on edelleen yhtä tasapainoinen, rauhallinen, iloinen, reipas ja ihana kuin ennenkin. Mion kauniista silmistä voi yrittää ottaa kuvia ja olemusta voi yrittää videoida. Mutta mikään näistä ei riitä lähellekään kuvaamaan sitä, miten Mio osaa olla läsnä, kuinka se osaa katsoa surusilmillään ja kuinka silloin tuntuu, että koko muu maailma pysähtyy. Mio on pahaksi onnekseen sattunut syntymään mustaksi keskikokoiseksi koiraksi, joka on helppo ohittaa koiria katsellessa, mutta olisiko pian jo surusilmän vuoro päästä omaan kotiinsa, jossa nähtäisiin sen tavallisen ulkokuoren läpi?

24.1.2018
Lisätty aina yhtä tasapainoiselle ja kauniille Miolle uusia kuvia sekä video. Mistä löytyisi tämän hurmurin oma perhe?

8.11.2017
Ihana Mio tavattiin tällä kertaa sisätiloissa, koska ulkona alkoi tulla jo pimeä. Omituisesta tilanteesta huolimatta kaunokainen on aivan yhtä ihana ja avoin kuin ennenkin. Mio vaikuttaa melko rauhalliselta koiralta, eikä se meinaa saada tälläkään kertaa rapsutuksista tarpeekseen.

18.9.2017
Suurisydäminen Mio hurmasi Kulkurien aktiivit jälleen syyskuisella Romanian reissulla! Nallekarhu tulee reippaasti rapsuteltavaksi ja jää nauttimaan huomiosta pitkäksi aikaa. Mion ilakonti ja positiivinen asenne on selvästi tarttuvaa ja se jakaakin elämäniloaan kaikille halukkaille. Mio on koira, jota voisi halailla päivät pitkät kyllästymättä koskaan ja se selvästi itsekin nauttii läheisyydestä. Missäköhän olisi hurmurin oma perhe, joka näkisi suurtakin suuremman sydämen tuon kovin tavallisen ulkomuodon alla?

 

________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mio saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa