Päivitetty 05.03.2017

Kodin saanut koira: LUZI


Syntymäaika: 09/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

 

12.10.2016
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yheistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.  Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostaunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Yksi näistä on vuoden ikäinen Luzi.

Eräs tarhalla työskentelevä mies oli löytänyt tämän iloisen pojan kotinsa läheltä ja ottanut sen mukaansa. Näin Luzi pelastui Romanian katujen kauheuksilta ja nyt odottaa sitä omaa loppuelämän kotiaan Onevetissa, jossa siitä onkin kuoriutunut erittäin avoin, iloinen ja energinen pakkaus.

Luzi on todella aktiivinen nuorukainen ja innostuessaan jopa hieman holtiton. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se rakastaa kaikkea ja kaikkia. Luzi tulee super hienosti kaikkien kanssa toimeen ja käyttäytyy aina hyvin ystävällisesti. Ihmiset on paras asia mitä se tietää ja hellyyttä ei koskaan voi sen mielestä saada liikaa. Onevetissa Luzi juoksentelee vapaana pihamaalla ja juoksuttaa muita koiria ympäriinsä. Kaikesta energiasta ja innokkuudesta huolimatta Luzi ei hauku, mutta touhottaa senkin edestä. Luzille onkin hakusessa aktiivinen ja menevä perhe. Koirakaverit ovat varmasti vain plussaa.

Luzi on kooltaan noin 55cm korkea ja luultavasti ei kasva enää. Painoa on kertynyt 25kg.

 

20.11.2016
Marraskuisella yhdistysmatkalla aktiivimme tapasivat ihanan ja iloisempaakin iloisemman Luzin. Luzi asusti jonkin aikaa ketjun päässä pihalla, mutta ollaan nyt siirretty asumaan yhteen häkeistä, sillä karkaili taukoamatta ketjun päästä muiden koirien luokse leikkimään. Luzin rakkaudenkaipuu on suunnaton. Se tulee lähelle, hakee kontaktia, nauttii olostaan ihmisen lähellä ja rapsuteltavana. Luzi ei reagoi tarhan hälinään tai lähde mukaan muiden koirien haukuntaan.  Poikaa kehuttiin jälleen erittäin tasapainoiseksi, kiltiksi ja lempeäksi koiraksi, jolla olisi hurjasti annettavaa perheelleen.

Lisätty Luzille muutamia kuvia marraskuulta. Poika vaan kaunistuu!

16.01.2017
Luzille lisätty video.

23.02.2017
Tänään on viimein se päivä, kun Luzin on aika juhlia. Piakkoin se tulee hyvästelemään häkkikaverinsa ja tarhan työntekijät. Luzi tulee jättämään Romanian ja elämänsä siellä taakseen ja suuntaamaan kohti uusia seikkailuja. Luzi tulee matkustamaan omaan kotiinsa, sillä se on varattu!

4.3.2017
Luzi on tänään saapunut omaan kotiin Suomeen.

——————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luzi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.