Päivitetty 15.03.2017

Kodin saanut koira: MARCELLA


Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

13.5.2016
Yksi Kulkurien tärkeistä yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinlääkäriklinikka OneVet. Jokainen koira joka saa uuden elämän Suomessa tekee välipysähdyksen OneVetissa, jossa se tutkitaan ennen lentoa. Onevetilla on klinikka Bukarestissa ja suuremmat tilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa löytyy myös monta koiraa jotka etsivät sitä omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Koiria hylätään Romaniassa päivittäin ja kaikenikäisiä ja kaikenkokoisia. Pennut jätetään usein tienvarteen, pellolle tai metsään. Monet näistä pennuista eivät kauan selviä hengissä, sillä ne ovat joko liian pieniä ja heikkoja tai sitten ne jäävät auton alle. Myös monet ihmiset ja toiset koirat ovat uhka tällaisille nuorille pennuille. Onevetin Cosoban tilan läheiseltä tieltä löytyi kaksi pentua jotka kovin todennäköisesti ovat sisaruksia. Nämä pääsivät onnekseen Onevetin tiloihin turvaan, ja ovat nyt valmiita adoptio-ohjelmaan ja pääsevät näin ollen etsimään sitä omaa kotia ja onnellista elämää.

Marcellalla on hieman lyhyempi turkki kuin siskolla Siobhanilla ja on myös energisempi kuin Siobhan, ainakin tällä hetkellä.

Arviolta Marcellan aikuiskoko tulee olemaan noin 45-55cm, 15-20kg. Ikää tytöllä on nyt noin 2 kuukautta.

29.6.2016
Marcella ja Siobhan ovat kasvaneet toukokuusta ja vauhtia piisaa näillä ilopillereillä. Lisätty video kaksikosta.

14.7.2016
Meidän heinäkuun Romanian reissun aikana tapasimme myös Marcellan. Marcella jakaa paddockin siskonsa Siobhanin sekä kolmannen pienen koiran kanssa. Tällä hetkellä kaikki kolme haukkuvat aika paljon. Näiden paddockilla on erittäinen keskeinen sijainti ja tytöt näkevät joka puolelle sieltä. Paddockin vieressä myös rakennetaan tällä hetkellä joten ympärillä tapahtuu todella paljon, josta pitää ilmoittaa, koirien mielestä.

Marcella on iloinen ja vilkas pentu, joka riemullisesti vastaanottaa myös vieraat ihmiset. Marcella oli menossa steriloitavaksi päivää meidän käynnin jälkeen. Marcella on tällä hetkelle melko tukevassa kunnossa ja sillä on vielä tuplakulmahampaat.

Lisätty muutama tuore kuva.

27.2.2017
Marcellan pörröisiin korviin kantautuu tieto, että oma koti on löytynyt ja varaus tehtiin 24.2.2017.

14.3.2017
Marcella on tänään saapunut omaan kotiin Suomeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Marcella saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marcella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Marcella tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marcellan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.