Päivitetty 21.02.2017

Kodin saanut koira: MAYA M (Teollisuusalue-pentue)


Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

11.12.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa. Emme tiedä, mihin tämä nelikko äitineen oli alunperin hylätty, mutta jossain välissä he olivat päätyneet eräälle teollisuusalueelle Bukarestin laidalle. Teollisuusalueen työntekijät olivat pitäneet heistä jonkinlaista huolta, mutta paikka ei kuitenkaan ollut koirille turvallinen. Teollisuusalue sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn autotien vieressä, minne on monen hylätyn koiran elämä päättynyt.

Onneksi eräs paikallinen eläintenystävä sattui myös näkemään koiraperheen teollisuusalueella. Hän oli  Carmen Mandescun tuttava, joten hän otti heti yhteyttä Carmeniin.

Niinpä pieni koiraperhe pelastui, sen muuttaessa Kulkurien yhteistyökumppanin Carmenin luokse Glinan tarhalle.

Carmenin uudesta yhdistyksestä Carpesta tuli toukokuusta 2016 lähtien Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani Asociatia Suflete Dragin rinnalle samalla, kun Asociatia A Doua Sansan yhteistyökumppanuus Carmenin lähdön myötä päättyy.

Kaikki neljä pentua Maya, Miska, Mahera ja Malik ovat perusreippaita, uteliaita ja iloisia pentuja. Ne eivät ujostele häkissä vierailevia ihmisiä vaan tulevat tervehtimään ja pyörimään tohkeissaan ympärille.

Viiden kuukauden ikään päässeet sisarukset ottavat ajoittain toisistaan hiukan mittaa, sillä häkissä on pienet tilat vilkkaille koirille. Vaikka välejä selvitelläänkin keskenään, rauhoittuu tilanne hyvinkin nopeasti kaikkien osalta. Pennuissa on siis jonkinverran luonnetta, pitämään omaa tilaa yllä, komentamalla sisaruksiaan väistymään.
Mayassa riittää virtaa. Ns.sohvaperunaksi siitä ei ole. Maya tarvitsee kodin, jolla on tarjota paljon aikaa, riittävästi puuhaa ja motivaatiota nuoren koiran opettamiseen kunnon hyvä tapaiseksi kotikoiraksi. Maya rakastaa ihmisiä ja on mitä luultavimmin suhteellisen helppo opetettava. Maysta löytyy kuitenkin myös se puoli, joka haluaa toisinaan vain olla ja rakastaa.

Maya on tällähetkellä noin 40cm korkea ja painaa 7-8kg.
Heidän oletetaan jäävän aikuisina pieniksi keskikokoisiksi koiriksi, mahdollisesti noin 10 kg:n painoisiksi.

25.1.2017
Energinen Maya on varattu omaan Mayan kuuloiseen energiseen kotiin.

20.1.2017
Maya on tänään saapunut omaa kotiin.

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Maya saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Mikäli Maya tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mayan yhteyshenkilö toimii: Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.