Päivitetty 30.07.2020

Kodin saanut koira: SANDU (ent. Mayor)


Syntymäaika: 12/2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Kotka)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

18.12.2019

Mayor, Tancu ja Lady Rosu -pennut ovat löytyneet Romanian kaduilta erään liikerakennuksen pihalta helmikuussa 2015. Nämä kolme ihastuttavaa pentua olivat erittäin onnekkaita, sillä ne löysi OneVet-klinikan eläinlääkäri dr. Adina ja  toimitti pennut turvaan.

Myöhemmin selvisi, että pentueeseen kuului vielä kaksi muuta pentua, jotka kuitenkin arkuutensa vuoksi eivät tulleet adoptio-ohjelmaan samaan aikaan tämän kolmikon kanssa. Myöhemmin Dylan ja Meave reipastuivat ja löysivät kotinsa Suomesta.

Mayorista tuli Sandu kun se saapui omaan kotiinsa, 2.5.2015. Sandulla sujui perheen naisen kanssa hienosti, mutta kun lapset kasvoivat se alkoi stressata lapsiperheen arkea ja suhtautui epäluuloisesti myös perheen miestä kohtaan, niin Sandulle päädyttiin löytämään uusi, rauhallisempi aikuiskoti.

Sandu matkasi kotihoitoon, eikä kerennyt kovin pitkään siellä olla ennenkuin hoitoperhe totesi, että Sandu taisi löytää uuden kotinsa heidän luota mikäli meidän mielestä heidän koti olisi sille sopiva.

Sandusta tehtiin varaus omaan kotiinsa 18.12.2019!

 

Aiemmat päivitykset

18.12.2019
Sandun hoitopaikasta tulikin koti!

8.4.2015
Mayor, Tancu ja Lady Rosu -pennut ovat löytyneet Romanian kaduilta erään liikerakennuksen pihalta helmikuussa 2015. Nämä kolme ihastuttavaa pentua olivat erittäin onnekkaita, sillä ne löysi OneVet-klinikan eläinlääkäri dr. Adina ja  toimitti pennut turvaan. Nyt pennut odottavat ikioman rakastavan kodin löytymistä Onevet-klinikan hoitolassa. Näistä pennuista Tancu on selvästi suurempi kuin Mayor ja Lady Rosu ja on mahdollista, ettei se kuulu samaan pentueeseen vaikka iältään ja väritykseltään muistuttaakin vahvasti Mayoria ja Lady Rosua.

Pentueen töpöhäntäinen hurmuripoika Mayor on nyt noin 30 cm korkea ja 10 kg painava. Aikuisena Mayorin arvioidaan kasvavan noin keskikokoiseksi koiraksi.

Luonteeltaan Mayor on aluksi hieman ujo, mutta saatuaan rauhassa tutustua uuteen ihmiseen kuoriutuu siitä esille hurmaava ja sosiaalinen pieni koiranalku. Aktiivisen 5-kuukautisen pennun tavoin Mayorin lempipuuhaa on kengännauhojen syöminen ja riehuminen.

Näiden sisarusten perimässä on erittäin todennäköisesti paimenkoiraa, joten niiden koulutus tulee todennäköisesti olemaan mielyttävää ja motivoivaa puuhaa niin koiralle kuin omistajallekin. Mayorille etsitään siis aktiivista kotia, jossa oltaisiin myös kiinnostuneita nuoren, energisen koiran koulutuksesta, mahdollisesti myös harrastusten muodossa. Mayor tulee tarvitsemaan paljon liikuntaa, sekä erilaisia virikkeitä, jotta se voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Muistathan, että pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Mayor tulee Suomeen  ennen sitä eli kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Mayor saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

23.4.2015
Mayor on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

2.5.2015
Mayor matkusti tänään omaan kotiin!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kodin etsinnässä auttoi Niina Laaksonen, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.