Päivitetty 16.08.2021

Kodin saanut koira: MIRA BLACK (Nyk. Mera)


Syntymäaika: 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan huolehtivat omistamansa  omakotitalon pihapiirissa olevalla tarhallaan noin 40 koirasta kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Vuodesta 2012 lähtien Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ovat tulleet kaikki Luizan koirat, joiden arvioidaan sopeutuvan kotikoiriksi Suomeen.

Eräänä tammikuun lopun päivänä Luiza huomasi facebookista postauksen, jossa naapurikylästä kotoisin oleva nainen kertoi löytäneensä kaksi hylättyä koiranpentua ja etsi niille paikkaa. Luiza päätti huolehtia siitä, etteivät pennut joudu huonoihin oloihin  ja otti pennut luokseen. Narttupennut, mitä todennäköisimmin sisarukset, saivat nimekseen Mira ja Cara ja ne ovat saaneet kasvaa Luizan ja Stefanin hoivissa ja ovat nyt noin seitsemän kuukauden ikäisiä. Adoptio-ohjelmaan tullessaan musta Mira saa lisänimekseen Black, erottuakseen muista Mira-nimisistä koiristamme. Mira Blackin sisko saa nimekseen Cara Blonde.

Tytöt ovat kuin paita ja peppu eli aina yhdessä ja siksi toivotaankin, että niiden tulevissa kodeissa on kiva koirakaveri seurana ja rohkaisemassa kotiutumisessa. Mira ja Cara ovat Luizan mukaan “hyviä tyttöjä” ja suhtautuvat ystävällisesti niin ihmisiin, muihin koiriin kuin kissoihinkin. Tytöt ovat hyvin energisiä ja haukkuvat tarhalla paljon. Haukku todennäköisesti vähenee kun tytöt pääsevät kotioloihin, mutta ehkä varmin vaihtoehto on koti, jossa haukusta häiriintyviä naapureita ei ole.

Tytöt ovat tällä hetkellä noin 10-12kg, ja arvion mukaan ne kasvavat pienehköiksi keskikokoisiksi koiriksi, eli noin 50cm / 18-20kg.

Mira etsii itselleen kotia, jossa sitä ollaan valmiita lempeästi ja kärsivällisesti opastamaan kotikoiran elämään. Mira on nuori ja aktiivinen koira, joten kodinkin tulisi olla sellainen, joka pystyy tarjoamaan neidille paljon aktiviteetteja ja koiramaista tekemistä.

 

Päivitykset

14.8.2021

Mira saapui tänään Suomeen ja kohtasi oman rakastavan perheensä. <3

 

22.7.2021

Onnentyttö Mira varattiin tänään ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen omaan kotiinsa! <3

 

20.7.2021

Uusia kuvia tytöistä lisätty albumiin!

 

22.6.2021

Mira Black aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mira Black saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Mira Blackin yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.