Päivitetty 24.08.2021

Kodin saanut koira: SOPOLI (nyk. Finnja)


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Sopoli on saanut useita kotitarjouksia, joten oma koti löytyy jo saapuneiden hakemusten joukosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.7.2021
Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Suloinen pörrökorva Sopoli saapui Carpen tarhalle vuoden 2020 marraskuussa. Läheisessä kylässä asuva iäkäs mies toi Sopolin tarhan portille muovikassissa. Sopoli oli tullessaan pieni ja pelokas, mutta on nykyään ystävällinen ja tulee toimeen toisten koirien ja tuttujen ihmisten kanssa. Uudet ihmiset ja varsinkin miehet saavat Sopolin sen sijaan vähän pelkäämään. Siitä huolimatta Sopoli on terveen utelias ja tutkii ympäristön uusia asioita. Aktiivisempien koirien seurassa Sopoli on vähän hämmentynyt ollessaan itse niitä rauhallisempi. Sopoli on alistuva eikä hauku paljon. Carmenin mukaan Sopoli on todella lempeä ja herkkä tyttö. Sopoli tarvitsee ymmärtäväisen kodin, jossa sen orastavaa itseluottamusta osataan tukea pitkäjänteisesti ja koiralähtöisin menetelmin. Rauhallinen koirakaveri voisi olla hyvä apu Sopolille kotiutumisen tukena. Kotioloihin päästyään Sopoli saattaa löytää itsestään myös vauhdikkaamman puolen.

Sopoli on nyt noin 37 cm korkea ja painaa noin 6-7 kg. Sopoli kasvaa vielä jonkin verran, mutta jää pieni- tai keskikokoiseksi aikuisena.

Päivitykset

16.8.2021
Sopoli on saapunut kotiin. Onnellista elämää Sopoli ja perhe!

23.7.2021
Sopoli on varattu omaan kotiin.

5.7.2021
Sopoli aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmasamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sopoli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sopoli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sopolin yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa