Päivitetty 16.08.2021

Kodin saanut koira: DANELA (Team Pokémon)


Syntymäaika: 1.11.2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba, kotihoidossa)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.6.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan yhteydessä olevan  klinikan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut kotimatkaa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban tarhalla käy taas kerran melkoinen kuhina. Vuodenvaihteen 2020-2021 tienoilla tarhalle on päätynyt aivan uskomattomat määrät pentuja, joiden tulevaisuus olisi voinut näyttää todella paljon kurjemmalta, mikäli heidän tiensä ei olisi vienyt Adinan hoteisiin. Team Pokémon tuli tarhalle helmikuussa 2021, kun paikallinen tyttö oli löytänyt huiman yhdeksän pennun pentueen kylän laidalta oman onnensa nojasta. Emoa tai emoja ei näkynyt, eikä niistä ole mitään tietoa. Yksi yhdeksästä pennusta, Danela oli joutunut auton töytäisemäksi, minkä vuoksi se on vaatinut erityistä huolenpitoa ja sen varmistamista, ettei onnettomuudesta ole seurauksia.

Kaunis Danela voi erittäin hyvin jo pian auton töytäisyn jälkeen eikä Adina ole katsonut tarpeelliseksi kuvauttaa tätä.  Ulkoisesti Danelassa ei ole näkynyt merkkejä siitä,  että se olisi saanut onnettomuudessa vammoja. Niinpä Danela nyt seuraa sisaruksiaan adoptio-ohjelmaamme ja toivottavasti pian myös omaan kotiin. Danela muutti Onevetin työntekijän, Madalinan luokse kotihoitoon heti tarkkailujakson jälkeen. Danela on opetellut siellä jo jonkin aikaa kotikoiran tapoja, muun muassa hihnassa kävelyä. Madalinan luona Danela asuu yhdessä viiden muun koiran kanssa, joukossa sekä narttuja että uroksia, pienikokoisia ja suuria. Danela on tullut kaikkien kanssa toimeen ongelmitta, ainoastaan ruokailutilanteessa Danela on joskus puolustuskannalla, mikä on täysin ymmärrettävää noin monen koiran kesken. Perheessä asuu myös kissoja, mutta niiden kanssa Danela ei välitä seurustella lähemmin, mitä nyt joskus jahtaa ystävällismielisesti, mutta ei vahingoittamistarkoituksessa. Danela on Madalinan mukaan erittäin energinen tyttö, joka temmellyksen lomassa ottaa välillä hyvin lyhyet palautusnokoset ja herättyään on taas valmis menoon. Lähiaikoina Danela steriloidaan ja Madalina arvelee, että se hiljentää tytön vauhtia hieman. Danela ei turhia hauku, mutta yhtyy kyllä muiden koirien haukkuun.

Elämäniloiselle Danelalle etsitään aktiivista perhettä, joka haluaa jatkaa Madalinan aloittamaa kasvatustyötä kärsivällisesti ja positiivisia koulutusmenetelmiä käyttäen. Danela tarvitsee mielekästä tekemistä oppiakseen kanavoimaan energiansa tavalla, joka tuottaa iloa paitsi tytölle myös sen tulevalle perheelle. Danelasta voi saada kivan harrastuskaverin ja hyvää seuraa pitkille lenkeille. Vaikka Danela on tullessaan sisaruksiaan tottuneempi kotielämän asioihin, monet asiat kotona ja asuinympäristössä ovat kuitenkin täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen vaatii aikaa. Ihan pienten lasten perhe ei ole Danelalle sopiva, sillä Danela yksinään vie alussa vauhdikkuudessaan aikuisten huomion. Jos Danelalta kysyisi, Danela varmaan arvostaisi omaa pihaa, mutta tulevan kodin kokonaisuus on kotia valittaessa ratkaiseva asia.
Danela on nyt noin 40 cm korkea ja painaa reilut 10 kg. Aikuismittojen arvioidaan olevan noin 50 cm/noin 20 kg.

Päivitykset

16.8.2021
Danela on kotona. Onnellista elämää Danela ja perhe!

1.7.2021

Danela on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.
7.6.2021
Suloinen Danela aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Danela saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Danela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Danelan yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.