Päivitetty 16.08.2021

Kodin saanut koira: NUSA (nyk. Isla)


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Nusa on saanut useita yhteydenottoja kotitarjouksineen, joten jo tulleista löytyy varmasti Nusan koti. Eli Nusan postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.6.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru . Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Vuodesta 2012 lähtien Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ovat tulleet kaikki Luizan koirat, joiden arvioidaan sopeutuvan kotikoiriksi Suomeen.

Romaniassa osa kodittomista koirista on ns. yhteisökoiria, joista tietyn alueen ihmiset huolehtivat ruokkimalla koiraa. Nusa-koirakin päätyi yhteisön huolehtimaksi koiraksi tultuaan omistajansa hylkäämäksi.  Tällaisen koiran asema on astetta parempi kuin esimerkiksi pellolle tai tien varteen hylätyn koiran. Yksi Nusaa ruokkineista naisista välitti  suloisesta koirasta niin paljon, että  toi Nusan steriloitavaksi kun paikkakunnalla järjestettiin maksuton sterilointitempaus huhtikuussa. Koska kukaan ei kuitenkaan steriloinnin jälkeen valvonut Nusaa,  se pääsi nuolemaan sterilointihaavaa, joka ärtyi pahasti. Yhtenä päivänä kuitenkin eräs nuori tyttö, jonka vanhemmat ruokkivat Nusaa, huomasi asian ja soitti sille naiselle, joka oli tuonut Nusan steriloitavaksi. Näin asia tuli Luizan ja hänen miehensä tietoon ja vaikka tilanne ei onneksi ollut vakava, he päättivät, että Nusa ei palaa kaduille. He päättivät ottaa Nusan hoiviinsa kunnes tämä löytää oman rakastavan kodin ja saa mahdollisuuden parempaan elämään.

Nusa on noin kolmevuotias ja erittäin rakastava ja lempeä tyttö. Nusa suhtautuu ystävällisesti niin aikuisiin ihmisiin, lapsiin, toisiin koiriin kuin kissoihinkin.  Nusa on noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 12 kg.

Päivitykset

16.8.2021
Nusa on kotona ja jatkaa elämäänsä Isla-nimisenä. Onnellista elämää Isla ja oma perhe!

20.6.2021
Nusa on varattu, ikioma koti odottaa Suomessa.

14.6.2021
Nusa tulee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia Suomesta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nusa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nusa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nusan yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.