Kodin saanut koira: MISKA (Teollisuusalue-pentue)

Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

11.12.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa. Emme tiedä, mihin tämä nelikko äitineen oli alunperin hylätty, mutta jossain välissä he olivat päätyneet eräälle teollisuusalueelle Bukarestin laidalle. Teollisuusalueen työntekijät olivat pitäneet heistä jonkinlaista huolta, mutta paikka ei kuitenkaan ollut koirille turvallinen. Teollisuusalue sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn autotien vieressä, minne on monen hylätyn koiran elämä päättynyt.

Onneksi eräs paikallinen eläintenystävä,  joka sattui olemaan Carmen Mandescun tuttava, oli myöskin heidät teollisuusalueella nähnyt.  Hän otti pikaisesti yhteyttä Carmeniin.
Niinpä pieni koiraperhe pelastui, sen muuttaessa Kulkurien yhteistyökumppanin Carmenin luokse Glinan tarhalle.

Carmenin uudesta yhdistyksestä  Carpesta tuli toukokuusta 2016 lähtien Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani Asociatia Suflete Dragin rinnalle samalla, kun Asociatia A Doua Sansan yhteistyökumppanuus Carmenin lähdön myötä päättyy.

Kaikki neljä pentua Miska, Maya, Mahera ja Malik ovat perusreippaita, uteliaita ja energiaa täynnä olevia pentuja. Aivan kuten koiranpennun kuuluukin olla. Ne eivät ujostele häkissä vierailevia ihmisiä vaan tulevat tervehtimään ja pyörimään tohkeissaan ympärille.

Miska on pennuista rauhallisin. Se antaa aluksi tilaa sisaruksilleen. Sen ei kuitenkaan uskota johtuvan jännityksestä ihmisiin, vaan enemmänkin pentujen keskinäisistä kemioista. Viiden kuukauden ikään päässeet sisarukset ottavat ajoittain toisistaan hiukan mittaa, sillä häkissä on pienet tilat vilkkaille koirille. Vaikka välejä selvitelläänkin keskenään, rauhoittuu tilanne hyvinkin nopeasti kaikkien osalta. Pennuissa on siis jonkinverran luonnetta, pitämään omaa tilaa yllä, komentamalla sisaruksiaan väistymään. Miska tulee todennäköiseti pitämään kotinsa hyvin aktiivisena, eli ns. sohvaperunaksi tästä tytöstä ei ole.

Miska on tällähetkellä noin 40cm korkea ja painaa 7-8kg.
Heidän oletetaan jäävän aikuisina pieniksi keskikokoisiksi koiriksi, mahdollisesti noin 10 kg:n painoisiksi.

25.1.2017
Partasuu Miska saa tänään eteensä sanan: varattu. Minnepäs muuallekkaan, kuin omaan kotiin.

20.2.2017
Miska on tänään saapunut omaan kotiin.

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Misha saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Misha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Mikäli Misha tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mishan yhteyshenkilö toimii: Marika Stillman

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: