Päivitetty 23.02.2020

Kodin saanut koira: MISTELI (nyk. Teli)


Syntymäaika: 9/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

28.12.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä eräällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Cosoban tarhalle tulee uusia koiria mitä erilaisimpia reittejä. Jokin aika sitten eräs romanialainen nainen kääntyi Adinan puoleen kysyäkseen voisiko tämä ottaa kaksi pientä pentua tarhalle, koska hän pelkäsi niiden menehtyvän parvoon, joka oli vienyt jo monta pentua naisen asuinalueella. Näin pikkuiset Misteli ja sen sisko Chiqa päätyivät tarhalle ja saivat mahdollisuuden päästä omiin koteihin. Aktiivimme tapasivat Mistelin Cosoban klinikan sisätiloissa yhdessä sen siskon kanssa. Nämä pikkukoirat ovat kuin paita ja peppu keskenään – ne ovat menossa mukana, leikkivät ja ovat namien perään. Misteli on reipas ja suloinen pentu. Se ei hämmenny klinikkatiloissa vaan viipottaa siellä rohkeasti menemään. Misteli ei arkaile ihmisiä ja on erityisen tykästynyt tarhan miestyöntekijään. Misteli hieman vahtihaukkuu klinikan tiloissa ja pitää myöskin pientä vikinää innostuksesta. Misteli on myös aika täpäkkä ruoan suhteen, mikä tulevassa kodissa kannatta huomioida. Se on myös aika ahneen oloinen. Misteli ei arastele kosketusta, mutta on ehkä hieman tottumaton ihmisen kosketukseen. Misteli niiskuttaa (reverse sneezing) jonkin verran tapaamisen aikana. Tilassa on samanaikaisesti useita koiria, joiden kanssa Misteli vaikuttaa tulevan hyvin toimeen.

Misteli on nyt noin 25 cm korkea ja painaa noin 3 kg ja tulee jäämään pieneksi koiraksi.

Päivitykset

23.2.2020
Misteli saapui Suomeen ja tapasi oman perheensä ja sai uudeksi nimekseen Teli. Paljon onnea pikkuinen Teli ja perhe!

30.12.2019
Misteli tulee sivuillemme jo omaan kotiin varattuna.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Misteli tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Misteli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Misteli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.